Nieuwe wereldwijde cyberaanval: nog groter dan Wannacry

Nieuwe wereldwijde cyberaanval: nog groter dan Wannacry

Computerexperts hebben een tweede wereldwijde cyberaanval ontdekt. Er zouden honderdduizenden computers getroffen zijn, vooral in de Verenigde Staten. Het doel van de aanval is virtueel geld creëren en verzamelen zonder medeweten van de gebruikers. Dat meldden veiligheidsexperts aan persagentschap AFP.

Het bedrijf Proofpoint stuitte op de nieuwe aanval bij onderzoek naar de vorige, afgelopen vrijdag met ransomware Wannacry. ,,Het nieuwe virus gaat subtieler te werk en gebruikt de hackertools die verspreid werden door de NSA en de zwakke plekken die nu zijn opgelost door Microsoft”, aldus Nicolas Godier, computerbeveiligingsexpert van Proofpoint

Robert Holmes, vice-president van productie bij Proofpoint, schetst de situatie: ,,De omvang van de schade is nog niet precies bekend, maar we weten wel dat honderdduizenden computers geïnfecteerd kunnen zijn en dat de aanval veel groter is dan Wannacry.”

Amber Alert

Om veel mensen te waarschuwen voor cyberaanvallen zou het AMBER Alert gebruikt kunnen worden, stelt Frank Hoen van AMBER Alert Europe, de organisatie die de alarmen verstuurt, tegen L1.

,,Het werkt als een Amber Alert voor vermiste kinderen. Met één druk op de knop gaat er een niet te missen waarschuwingsbericht uit”, aldus Hoen. Mensen zien dan wat ze moeten doen of wat ze juist niet moeten doen. Hoen: ,,Het aanklikken van een verkeerd linkje of mail met malware kan immers fatale gevolgen hebben.”

Andere blogs…

Opmerkingen

0 opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *