ICT beheer uitbesteden? Lees hier waarom.

ICT beheer voor bedrijven

Wanneer je werkzaam bent als ondernemer of van plan bent om een bedrijf te starten moet je over verschillende zaken nadenken. Een voorbeeld van één van deze zaken is ICT beheer uitbesteden of zelf doen. Wil je zelf verantwoordelijk zijn voor het systeembeheer binnen jouw bedrijf, of laat je dit liever over aan een professional? Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven en organisatie voor ICT beheer uitbesteden. De complexiteit met betrekking tot de ict neemt steeds meer toe waardoor er steeds meer kennis en ervaring vereist is.

De meest voor de hand liggende reden is dat je kunt besparen op je personeelskosten en er geen niet voldoende kennis aanwezig is om het ICT beheer uit te voeren. Wanneer je kiest voor ICT beheer uitbesteden zijn wij je bij Flexamedia graag van dienst. Samen met jou maken we goede afspraken. Denk aan wie is waar verantwoordelijk voor? Welk ICT beheer wil je uitbesteden? Op welke basis moet er gemonitord worden?

 

ICT beheer voor bedrijven in Den Haag en omstreken

ICT in eigen beheer? 

Als ondernemer hoef je natuurlijk niet perse te kiezen voor ICT beheer uitbesteden. Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van de ICT binnen je bedrijf in eigen beheer te houden. Wanneer je hiervoor kiest zal je in de meeste gevallen hiervoor personeel aannemen. Deze personeelsleden worden ook wel IT’ers genoemd en houden zich een hele dag door met het oplossen van storingen en processen. Ook houden zij zichzelf bezig met het beheren en controleren van data.

De voordelen van zelf ICT beheer uitvoeren

  • Meer controle omdat alles binnen jouw bedrijf loopt
  • Kortere lijntjes waardoor de communicatie makkelijk verloopt
  • Je kunt altijd even binnenlopen bij een collega van de ICT afdeling
  • Wanneer er een probleem is kan dit snel opgepakt worden door een collega

De nadelen van zelf ICT beheer uitvoeren

● ICT medewerkers moeten geschoold worden aangezien er binnen de ICT steeds zaken veranderen.
● Extra personeelskosten
● ICT bestaat uit verschillende facetten waardoor het onmogelijk is dat één ICT medewerker kennis heeft van al deze facetten

ICT beheer voor bedrijven in Den Haag en omstreken

ICT Beheer uitbesteden

Toch is ICT beheer uitbesteden aan te raden. Er zijn namelijk genoeg redenen te verzinnen waarom je dit zou moeten doen.

Voordelen ICT beheer uitbesteden

● Duidelijke en heldere afspraken
● Goedkoper dan een ICT’er in dienst nemen
● Breed en hoog kennisniveau en veel werkervaring
● Eén aanspreekpunt
● Veiligheid wordt gewaarborgd
● Vaak vanaf afstand mogelijk waardoor het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden.

Kosten ICT beheer uitbesteden

Het tarief wat je betaald aan een externe partij voor het uitbesteden van je ICT beheer ligt vaak hoger dan het uurtarief van een ICT medewerker in dienst. Toch ben je wanneer je kiest voor ICT beheer uitbesteden aan Flexamedia veel voordeliger uit. Bij ons betaal je namelijk alleen op het moment dat wij ook daadwerkelijk iets voor je doen. En dat is zeker niet dagelijks en wellicht ook niet wekelijks. Hierdoor ben je misschien al met een aantal uur per jaar geholpen waardoor je dus veel goedkoper uit bent dan wanneer je een ICT medewerker aanstelt binnen je bedrijf.

Veel kleine ondernemers hebben niet voldoende vermogen om een vaste systeembeheerder in dienst te nemen. Dit is precies waarom Flexamedia de kleinere ondernemers helpt met hun systeembeheer. Een systeembeheerder vervult een belangrijke taak binnen een bedrijf. Echter kosten de werkzaamheden van zo’n systeembeheerder veel tijd waardoor je het systeembeheer van je bedrijf dus beter uit kunt besteden aan een externe partij.

Waar zorgt een systeembeheerder voor?

Wanneer je kiest voor ICT beheer uitbesteden aan Flexamedia zorgen wij ervoor dat alle besturingssystemen, hardware en software op de juiste manier wordt geïnstalleerd en regelmatig wordt voorzien van een update. Daarnaast passen we indien nodig instellingen in het huidige ICT systeem aan. Hierdoor wordt het voor jezelf en jouw werknemers mogelijk om zo accuraat en efficiënt mogelijk te werken. Onze systeembeheerders zijn het belangrijkste aanspreekpunt voor alles wat met het ICT te maken heeft binnen jouw bedrijf of organisatie.

Op afstand beantwoorden wij ICT gerelateerde vragen en helpen waar nodig. We proberen het ICT beheer zoveel mogelijk op afstand uit te voeren zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen. Mocht het nodig zijn dat we bij jou op locatie langs moeten komen, dan is dit natuurlijk ook geen probleem. We staan graag voor je klaar.

Ook voor ICT beveiliging

Wanneer je kiest voor ICT beheer uitbesteden raden wij je ook meteen aan om te kiezen voor ICT beveiliging. Ook dit kun je met een gerust hart overlaten aan Flexamedia. ICT beveiliging wordt aan de dag van vandaag steeds belangrijker. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Steeds meer ondernemers worden slachtoffer van cybercriminaliteit. Het is belangrijk dat al je bedrijfsgegevens goed beveiligd zijn. Je wilt immers niet dat er zomaar allerlei privacygevoelige gegevens van je klanten op straat komen te liggen. Denk dus goed na wat voor jou als ondernemer belangrijk is.

 

Ook wanneer je al langere tijd werkzaam bent als ondernemer is het belangrijk om regelmatig eens de balans op te maken. Misschien kun jij wel veel meer tijd aan je bedrijf besteden wanneer je bepaalde taken uit handen geeft. Of misschien kun jij wel heel wat meer uurtjes met je gezin doorbrengen wanneer je sommige zaken overlaat aan een professional. Je kunt immers niet overal goed in zijn.  Kies je alleen voor ICT beheer uitbesteden? Of kies je ook meteen voor een waterdichte ICT beveiliging?

ICT beheer voor bedrijven in Den Haag en omstreken