Wat is WordPress en wat zijn de voordelen hiervan?

Wat is WordPress en wat zijn de voordelen hiervan?

In het kort gezegd is WordPress een content management systeem. Dit is een systeem waarmee je een website kunt maken en kunt onderhouden. Ooit was WordPress vooral bedoeld als een simpel blog systeem, maar dat is al lang verleden tijd. Tegenwoordig kun je namelijk met WordPress veel meer. WordPress is inmiddels zo groot en uitgebreid dat dit systeem door veel bedrijven gebruikt wordt. Dit komt omdat er bij WordPress allerlei plugins en thema’s zijn die je kunt gebruiken.

In dit artikel kun je lezen wat WordPress nu precies is, en wat de voordelen van het gebruik van WordPress zijn.

Wat is WordPress nu precies?

WordPress is veruit het populairste content management systeem ter wereld. TRuim 40% van alle websites die wereldwijd gemaakt worden, worden gemaakt met behulp van WordPress. Dit komt onder andere doordat WordPress ontzettend gebruiksvriendelijk is, en het dus vrij eenvoudig is om zelf een WordPress website te maken. Wanneer je aan de slag gaat met het maken van een website met behulp van WordPRess zijn er allerlei thema’s waaruit je kunt kiezen. Dit zodat je een thema kunt kiezen wat bij de huisstijl van je bedrijf past. Dit thema kun je vervolgens geheel naar wens aanpassen. WordPress bestaat uit drie belangrijke bouwstenen: de plugins, de thema’s en de editor.

De plugins

De WordPress plugins zijn kleine blokjes met verschillende functionaliteiten. Met behulp van deze plugins kun je extra opties aan je website toevoegen. Wil je een contactformulier plaatsen op je website? Dan kun je daarvoor een speciale plugin op je WordPress website installeren. Wil je een een plugin die spam tegenhoudt? Of een plugin waarmee je websitebezoekers eenvoudig via iDeal betalingen kunnen verrichten? Ook dat is mogelijk. Voor alles wat je nodig hebt om te beschikken over een goed functionerende website is wel een plugin te vinden.

De thema’s

Wil je je website een bepaalde uitstraling geven? Ook dat kan. In het WordPress dashboard kun je namelijk allerlei verschillende thema’s vinden. Zo’n thema bepaald het uiterlijk én de functionaliteit van je website. In principe werkt een WordPress thema op dezelfde manier als een WordPress plugin. Je kunt ook deze thema’s namelijk in het dashboard binden, uploaden, installeren en instellen. Het WordPress thema bepaalt de uitstraling van je website. Dit of je nu professionaliteit, creativiteit of minimalisme uit wilt stralen.

De editor

Met behulp van de WordPress editor kun je pagina’s en blogberichten ontwerpen en maken. Het ontwerpen en maken van deze pagina’s is niet zo heel moeilijk. Tenminste; niet als je weet hoe Microsoft Word werkt of weet hoe je een Google drive document kunt maken en vormgeven. Met behulp van de WordPress editor kun je onder andere lijstjes en kolommen maken, afbeeldingen in de pagina slepen en nog veel meer.

Een eigen website maken met behulp van WordPress

Op het moment dat je werkzaam bent als ondernemer en nog geen eigen website hebt, is het nu hét moment om een website te maken. Dit omdat steeds meer mensen met behulp van het internet op zoek gaan naar allerlei informatie over producten of diensten. Om te kunnen begin met het maken van een website met behulp van WordPress, moet je een hostingpakket en een domeinnaam hebben. Wij helpen je hier graag bij.

Bij ons kun je namelijk verschillende webhosting pakketten aanschaffen. Dit of je nu een simpele website met enkel tekst en foto’s wilt, of liever kiest voor een complete webshop met verschillende betalingsmogelijkheden. Onze webhosting pakketten zijn allemaal betrouwbaar en je krijgt binnen no-time toegang tot je eigen webruimte op het internet. Tevens ben je bij ons verzekerd van een super service voor een schappelijke prijs.

Ook het registreren van je domeinnaam kun je eenvoudig via ons doen. Een domeinnaam registreren via ons is namelijk binnen no-time gebeurd. Dit omdat je bij ons niet te maken hebt met gedoe voor het ondertekenen van documenten of het retourneren van documenten. Nadat je de betaling hebt voldaan kun je dezelfde dag nog aan de slag met het maken van je eigen website of webshop. Wij helpen je graag bij het vinden van een passende domeinnaam voor je website.

Waarom juist WordPress gebruiken?

Nu je weet wat WordPress precies is, en weet dat wij je het alleen nog maar makkelijker maken om WordPress te kunnen gebruiken, wordt het tijd om te weten waarom het juist verstandig is om WordPress te gebruiken. Er zijn namelijk nog verschillende andere content management systemen die je kunt gebruiken voor het maken van een website. WordPress biedt je namelijk veruit de meeste voordelen. Hier kan geen enkel content management systeem tegenop. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

WordPress is gratis in gebruik

Eén van de grootste voordelen van het gebruik van WordPress is dat het gebruik hiervan geheel gratis is. Daarnaast is het gebruik hiervan open source, wat inhoudt dat je nooit veel zal hoeven te betalen om WordPress te kunnen gebruiken. Er zijn natuurlijk wel kosten waarmee je te maken krijgt zoals het aanschaffen van een hosting pakket, of het registreren van een domeinnaam, maar voor het gebruik van WordPress zelf betaal je niets.

WordPress is makkelijk in gebruik

Een ander voordeel van het gebruiken van WordPress is dat dit systeem gemakkelijk is in gebruik. Zeker in vergelijking tot andere content management systemen. Zo kost bijvoorbeeld het installeren van WordPress maar vijf minuten. Je kunt dus razendsnel aan de slag met het maken van je eigen website.

WordPress is makkelijk uit te breiden

Nog een ander voordeel van het gebruik van WordPress is dat dit systeem je verschillende uitbreidingsmogelijkheden biedt. Dit kunnen zowel betaalde- als gratis uitbreidingsmogelijkheden zijn. Er zijn duizenden gratis uitbreidingsmogelijkheden waarmee je allerlei functionaliteiten aan je website toe kunt voegen. Het maken van je eigen website kost dus bijna niets. En wanneer je website eenmaal staat zal je zien dat je hier alleen maar profijt van hebt.

Altijd direct de juiste hulp bij de hand

Wanneer je je website maakt met het WordPress systeem, verzekeren wij je ervan dat je altijd de juiste hulp bij de hand hebt. Je kunt natuurlijk altijd al je vragen stellen via het officiële WordPress forum, maar wanneer je echt snel een duidelijk antwoord wilt hebben waar je mee verder kunt, dan bieden wij je ook altijd de helpende hand. Vraag dus vandaag nog een webhosting pakket aan en registreer je domeinnaam. Dit zodat je snel aan de slag kunt met het maken van je eigen website!

Conclusie

Nu je dit artikel hebt gelezen weet je dus wat WordPress nu precies is, wat je ermee kunt en hoe je kunt profiteren van de voordelen die WordPress je te bieden heeft. Het is dus helemaal niet nodig om het maken van je website volledig uit te besteden. Je kunt het grootste gedeelte gemakkelijk zelf. Dit natuurlijk met een beetje hulp van ons.

Wat is WordPress en wat zijn de voordelen hiervan?
Wat is WordPress en wat zijn de voordelen hiervan?

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 300+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio

Complete ondernemerspakket

✓Logo ✓Website ✓Hosting ✓Email ✓Visitekaartjes ✓En nog veel meer…

Lees meer