Nederlands NL English EN

Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-17:00

085 902 67 00

info@flexamedia.nl

M

Diensten

Nederlands NL English EN

In de corona crisis een webshop opzetten.

In de corona crisis een webshop opzetten.

2020 is het jaar waarin heel de wereld in de ban is geweest van het Coronavirus. Heel veel mensen denken dat de hele economie op zijn kant ligt, maar dit is niet helemaal het geval. We zien namelijk dat er online juist veel meer besteld wordt dan voorheen. Dit brengt met zich mee dat een webshop starten in deze tijd één van de beste dingen is die je maar kunt doen. Denk jij er over na om een Corona webshop te beginnen dan is het handig om snel even door te lezen. We laten je vandaag namelijk zien waarom dit een verstandig idee is en waarom je bij ons aan het juiste adres bent om een webshop te starten. Dankzij de informatie uit dit artikel kom je niet meer voor verrassingen te staan.

De impact van het Corona virus op E-commerce

Het is op de eerste plaats tijd om stil te staan bij de vraag welke impact het coronavirus heeft gehad op de online E commerce sector. E-commerce is essentieel gebleken in dagen van sociale afstandelijkheid en het stilleggen van de fysieke winkels. Ondanks het feit dat de werkeloosheid in bijvoorbeeld de VS torenhoog is en er veel bedrijven op omvallen staan bloeit de online markt op tijdens deze crisistijd. Het is moeilijk om de volledige impact van het coronavirus op de online omzetgroei in het algemeen te voorspellen. Toch zien we wel dat de impact voornamelijk afhangt van de niche en van de soort websites. Laten we eens kijken naar enkele trends die we tot nu toe hebben gezien sinds het uitbreken van de coronacrisis.

  • Meer mensen gaan online shoppen

We zien dat er steeds meer mensen voor kiezen om online producten te bestellen. Volgens de website Listrak is er een stijging van 40% van de e-commerce inkomsten sinds de VS de noodtoestand heeft afgekondigd. Deze stijging vindt ook in Nederland plaats, voornamelijk op sites als Bol.com en Coolblue. De verkoop in sommige bedrijven is zo hoog dat er bij veel bedrijven tekorten zijn ontstaan. Dit laat wel zien dat de online webshops goede zaken draaien op dit moment. Ook jij kan hier op inspelen, zolang je iets te bieden hebt wat andere aanbieders niet hebben. Dit is natuurlijk altijd belangrijk, maar in tijden als deze is het nog belangrijker dan normaal. Je moet namelijk de strijd aan kunnen gaan met een aantal echt grote aanbieders als Amazon en Bol.

  • China begint weet met leveren

Hoewel de toegenomen vraag natuurlijk goed is zijn tekorten niet bepaald handig. Dit komt voornamelijk doordat China een lange tijd niet heeft kunnen produceren. Hier komt echter verandering in nu China zich weer begint te herstellen. Dit zou betekenen dat je weer producten kunt bestellen bij de groothandels in China op de auto manier. Doordat de prijzen over het algemeen laag zijn op dit moment is het een goed moment om hier op in te spelen. Je kunt hierdoor een website starten voor een lager bedrag dan gewoonlijk. Hou er alleen wel rekening mee dat de levertijden over het algemeen nog wel langer zijn dan normaal. Het is dus handig om eerst grootschalig in te kopen en om het pas dan te leveren aan je klanten, het dropshipping is in tijden als deze niet de beste optie om te kiezen.

  • Onlinewinkels diversifiëren hun producten

In het licht van de snel veranderende levensstijl en winkelgewoonten van de consument, vinden bedrijven dat ze snel moeten schakelen om concurrerend te blijven in het huidige landschap. Sommige E commerce verkopers voegen talloze nieuwe producten toe aan hun assortiment om meer te kunnen verkopen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan zepen en andere hygiëneproducten, medische benodigdheden of mondkapjes Anderen hebben hun leveringsmodellen moeten aanpassen om afhalen mogelijk te maken of om digitale versies van hun producten/diensten aan te bieden aan de klant.

Deze trends laten zien dat de klant echt anders is gaan denken en doen. We zien dat de klant steeds meer het gemak in gaat zien van het bestellen van een product via een online webshop ten opzichte van winkelen in de normale winkels. Want zeg nou zelf, is het niet veel makkelijker om je nieuwe broek bij een of andere Corona webshop te kopen dan dat je in de stad met een mondkapje op anderhalve meter je nieuwe kleren moet passen?

Dé periode om een webshop te starten

Deze coronacrisis is hét moment om een Corona webshop op te zetten. Het is namelijk zo dat de kans vrij klein is dat alles snel terug gaat naar het normale leven. Niet voor niets dat de term ‘het nieuwe normaal’ steeds vaker wordt gebruikt. Naast het feit dat je voordelig producten kunt bestellen in China is het ook nog eens zo dat de promotiemogelijkheden goedkoper zijn dan normaal. Zo zien we dat de prijzen van Facebook advertenties gedaald zijn. Begin je met een nieuwe webshop dan is het een stuk eenvoudiger om jouw bedrijf op de juiste manier aan de man te brengen. Door zelf te beginnen met een Corona webshop zal ook jij

Een Corona webshop starten met Flexamedia

Wil jij ook een website starten dan ben je bij Flexamedia aan het juiste adres. Wij staan klaar voor iedereen die op zoek is naar een complete webshop. Door onze hoogwaardige pakketten zal het ook voor jou mogelijk zijn om in te spelen op de groeiende vraag en om over een eigen Corona webshop te beschikken. Hier op de site kun je veel meer informatie vinden die van belang is bij het maken van een keuze. Wil je wat meer te weten komen over onze Corona webshop of heb je een aantal vragen? Wees niet bang om even contact met ons op te nemen, we staan namelijk klaar om je verder te helpen!

In de corona crisis een webshop opzetten.
In de corona crisis een webshop opzetten.

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 400+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio