Nederlands NL English EN

Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-17:00

085 902 67 00

info@flexamedia.nl

M

Diensten

Nederlands NL English EN

Top 5 zakelijke tools voor startende ondernemers

Top 5 zakelijke tools voor startende ondernemers

Een succesvol bedrijf runnen is ongetwijfeld dé ultieme droom van elke startende ondernemer. Flexamedia helpt beginnende bedrijven om van deze droom werkelijkheid te maken. Daarom vind je hieronder de beste zakelijke tools, waarmee je gegarandeerd een vliegende start maakt met je nieuwe onderneming.

Het nut van zakelijke tools

Voordat we direct de beste zakelijke tools gaan bespreken, is het van belang om het idee hierachter wat meer te belichten. Zodra je start met een bedrijf, zul je vrij snel merken dat hier behoorlijk wat bij komt kijken.

Zeker op het moment dat je bijvoorbeeld besluit om personeel aan te nemen, dan zul je vroeg of laat bepaalde tijdrovende processen binnen je bedrijf uit handen moeten gaan geven. Anders hou je zelf natuurlijk geen vrije tijd meer over, omdat je continu bezig bent met werkgerelateerde zaken.

Dankzij de zakelijke tools uit onderstaand rijtje kun je de meest belastende werkzaamheden binnen je bedrijf organiseren, coördineren en optimaliseren.

Zo kun je vrij makkelijk elke onderneming een vliegende start geven, zonder dat je veel geld kwijt bent aan dure softwareprogramma’s.

1. Wave boekhoudsoftware voor beginnend ondernemers

We trappen dit rijtje met beste zakelijke tools voor startende ondernemers af met ‘Wave‘. Deze boekhoudsoftware combineert diverse administratieve taken zoals boekhouding, facturering en het beheren van vaste activa.

Bovendien zorgt de innovatieve software van Wave ervoor dat je als gebruiker overal toegang hebt tot je bedrijfsadministratie. Je kunt binnen no-time diverse bedrijfsprocessen uitvoeren waaronder:

 • Onkosten bijhouden
 • Bankgegevens controleren
 • Inkooporders
 • Onkosten bijhouden
 • Payroll beheren

Het systeem is overzichtelijk en hierdoor ook gebruiksvriendelijk. Standaard wordt deze software geleverd met een navigeerbaar dashboard.

2. E-mailpakketten

Een allesomvattend e-mailpakket behoort ongetwijfeld tot de beste zakelijke tools voor start-ups en beginnende ondernemers. Dankzij een zakelijke eigen e-mail geniet je doorgaans van allerlei opties, waardoor je zakelijke mailverkeer een flinke boost zal krijgen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • 5 GB opslag
 • Spamfilter
 • Onbeperkt e-mailadressen aanmaken
 • Synchroniseren met alle bedrijfscomputers
 • Automatisch antwoorden

Ben je als beginnend ondernemer geïnteresseerd in een eigen email? Dan kun je bij Flexamedia relatief goedkoop starten met je zakelijk e-mailadres.

3. Canva

Canva is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de beste zakelijke tools voor beginnende ondernemers. Daarom mag dit online grafisch ontwerpplatform zeker niet ontbreken in deze lijst met beste zakelijke tool voor een efficiënt ondernemerschap.

Als gebruiker kun je moeiteloos diverse formaten afbeeldingen, presentaties en sociale media berichten ontwerpen. Daarnaast biedt Canva bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om je bedrijf grafisch vorm te geven. Je kunt daarbij kiezen uit een breed scala aan templates voor folders, logo’s en visitekaartjes.

Het enige nadeel hiervan is dat je vaak toch enige ervaring moet hebben met grafische vormgeving. Je wilt natuurlijk wel een pakkend logo presenteren aan je potentiële doelgroep. Bij het ICT bedrijf Flexamedia helpen we sinds geruime tijd onze klanten met het ontwerpen van unieke logo’s en professionele visitekaartjes.

4. Website laten maken

Voordat iemand tegenwoordig een aankoop doet, zal diegene vaak eerst een klein online vooronderzoek verrichten. Als beginnend ondernemer wil je hier zo goed mogelijk op inspelen door gebruik te maken van een bedrijfswebsite.

Zo kun je toekomstige klanten uitgebreid informeren over de service en diensten van je bedrijf. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een ultieme presentatie geven van je beste producten en hiermee hopelijk dus ook wat meer conversies maken.

Zo’n compleet nieuwe website laten maken is voor veel start-ups een tijdrovende en ingewikkelde taak. Ondanks dat een bedrijfswebsite behoort tot de beste zakelijke tools ter wereld, zijn het vooral de lokale bedrijven en ondernemers die geen gebruik maken van een bedrijfswebsite.

Ook het selecteren van relevante zoekwoorden en het optimaliseren van pagina’s voor zoekmachines zoals Google en Yahoo wordt overgeslagen of niet aan gedacht.

Voor zelfstandig ondernemers biedt een website diverse mogelijkheden om de groei van het bedrijf te stimuleren. Flexamedia helpt beginnend ondernemers hier graag mee. Voor een relatief lage prijs kun je bij ons namelijk een professionele website laten maken.

Zo ben je verzekerd van een betrouwbare website met gebruiksvriendelijke lay-out. Wij zorgen voor een responsive design zodat je de website met elke willekeurige smartphone, tablet, computer of laptop kunt bezoeken.

Stel dat je misschien wel een website wilt voor je bedrijf, maar geen tijd hebt om de website te onderhouden. Ook hiervoor kun je rekenen op de service van Flexamedia. Naast het maken van unieke websites voor ondernemers, bestaat een van onze diensten namelijk ook uit het onderhouden van bedrijfswebsites.

5. Mailchimp e-mailmarketing

Het populaire online platform genaamd Mailchimp mag zeker niet ontbreken in deze lijst met beste zakelijke tools voor startende ondernemers. Mailchimp is trouwens ook een effectieve oplossing voor bedrijven, die hun e-mailmarketing niet op orde hebben.

Mailchimp behoort tot de beste zakelijk tool voor ondernemers omdat je bijvoorbeeld e-mailtemplates kunt ontwerpen, follow-up mails kunt automatiseren en marketingcampagnes kunt beheren.

Als gebruiker kun je met een gratis account via verschillende e-mailplatforms en advertentiekanalen tot wel 12.000 e-mails per maand versturen. Daarnaast kun je via Mailchimp moeiteloos een e-maillijst opstellen én bijhouden.

Voor starters is de kans natuurlijk erg klein dat je de komende tijd zoveel e-mails gaat versturen. Maar goed, niet geschoten is natuurlijk altijd mis. En stel dat je toekomstige bedrijf binnen no-time onwijs populair wordt, dan ben je in ieder geval alvast goed voorbereid.

Wat is nou de beste zakelijke tool voor starters?

De beste zakelijke tool voor startende ondernemers bestaat niet alleen uit administratieve software en betrouwbare webhosting. Als beginnend bedrijf heb je meer nodig om tegenwoordig écht succesvol te worden.

Bovendien zul je gaandeweg allerlei soorten obstakels gaan tegenkomen. Als starter kan het soms bijvoorbeeld al enorm lastig zijn om je bedrijf überhaupt van de grond te krijgen. Daarnaast is het vaak een hele opgave om je doelgroep te bereiken, zonder dat je hiervoor de juiste middelen in huis hebt.

Als ondernemer wil je namelijk wel professioneel en betrouwbaar overkomen, zodat je toekomstige klanten ook echt in de service en diensten van je bedrijf gaan vertrouwen. Voor startende ondernemers die moeite hebben met bovenstaande zaken, heeft Flexamedia het complete ondernemerspakket in het leven geroepen. Een veelzijdige oplossing waarmee je gegarandeerd van elke onderneming een succes kunt maken.

Top 5 zakelijke tools voor startende ondernemers
Top 5 zakelijke tools voor startende ondernemers

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 400+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio