Nederlands NL English EN

Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-17:00

085 902 67 00

info@flexamedia.nl

M

Diensten

Nederlands NL English EN

Onderneming starten, waar denk je aan?

Onderneming starten, waar denk je aan?

We hebben er allemaal wel eens over nagedacht om een onderneming te starten. Hoe zou dat voelen om eigen baas te zijn. Verantwoording te dragen voor alle dagelijkse beslommeringen als het vinden van klanten, de marketing, de sales, het schrijven van offertes, het incasseren van rekeningen, en uiteraard het verkopen van je producten of diensten. Het lijkt ene droom, maar vergis je niet. Ondernemers zijn gedreven mensen, die veel uren maken, en vaak in de beginperiode minder verdienen dan bij een baas. Ook de risico’s die een ondernemer neemt, worden niet altijd direct in klinkklare munt omgezet, zeker in het begin niet. Hieronder vindt je wat tips voor jouw onderneming.

Onderneming en Branding

Vaak zijn bedrijven gebaseerd op een zeer simpel idee. Echter, elk idee dat de markt wordt ingeslingerd moet een goede bedrijfs- of productnaam hebben. Een bedrijfskleur en bijbehorende logo’s zijn belangrijk voor een stukje herkenbaarheid. Branding noemen we dat met een goed woord.

Het is belangrijk om dit onderdeel door te spreken met een bedrijf dat kijk heeft op dit soort zaken, en die van jouw ideeën een mooi geheel kan maken. Lekker professioneel laten “shinen”. Niet zelfs een logo prutsen in MS Word of MS Paint dus. Doe het goed, doe het professioneel.

 

IT & Online Infrastructuur

We leven in een digitale wereld, en zelfs als jijzelf nog niet helemaal op deze wereld aangesloten bent, dan kun je er op rekenen dat het gros van jouw klanten dit wel zal zijn.

Het hebben van een website is van belang om te zorgen dat zelfs een één-manszaak een professionele uitstraling heeft. Het hebben van een webshop kan van belang zijn als je daadwerkelijk verkopen via internet wilt plegen, en omzet wilt ontvangen via een payment gateway als iDEALof PayPal.

Op Social Media kun je gemakkelijk met zeer grote groepen contact leggen, mensen die allemaal dezelfde sport bedrijven, of dezelfde auto rijden, of op vakantie gaan in hetzelfde land. Tevens kun je via Social media jouw directe vrienden laten helpen om jouw bedrijf in het zonnetje te zetten, maar wat nog belangrijker is ook hun vrienden kunnen jouw berichten zien als ze deze delen.

Dus branding, website, online winkel, social media mogen best in dezelfde stijl ontworpen zijn dat alles netjes op elkaar aansluit.

Als je gaat starten als ondernemer ben je zeer druk bezig in het begin om alles goed en rond te krijgen. Besteed een stuk budget om jouw branding en online identiteit te laten ontwikkelen door een professional zodat jij je handen vrij hebt om alle andere zaken te regelen.

Veel marketing bedrijven, of web ontwikkelingsbedrijven hebben mooie volledige ondernemerspakketten waarin alles in één keer opgenomen is, zodat je vaak binnen een dag of tien je volledige brand hebt staan, en je aan de slag kunt om je eerste verkopen te doen. Ook kunnen zij veel tips verschaffen bij de start van jouw onderneming.

 

Onderneming starten, waar denk je aan?
Onderneming starten, waar denk je aan?

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 400+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio