Wat is een Brute Force Attack en hoe voorkom je deze?

10 augustus 2020
Wat is een Brute Force Attack en hoe voorkom je deze?

Als je denkt dat een aanval met Brute Force iets is wat jou niet aangaat, dan zullen we je moeten teleurstellen. Elke website op het internet kan de volle kracht van Brute Force aanvallen voelen.Denk eens na over hoeveel accounts je hebt? Zijn al jouw website wachtwoorden veilig? Of misschien gebruik je één wachtwoord voor al jouw invoer om het niet te vergeten? Hoe gemakkelijker het wachtwoord van jouw website is, hoe groter de kans op mislukking bij een Brute Force-aanval. Daarom zullen wij je vandaag vertellen wat een Brute Force aanval op een website is en hoe je dit kunt voorkomen. Neem contact met ons op om dit probleem te voorkomen. Wij zorgen voor de maximale cybersecurity van jouw site tegen een betaalbare prijs.

Wat is een Brute Force attack

Een Brute Force aanval is de meest populaire manier om jouw website te hacken door jouw wachtwoord te hacken. Dit gebeurt door het herhaaldelijk raden van jouw wachtwoord en inloggen tot ze binnen zijn. Tegenwoordig worden dergelijke aanvallen meestal uitgevoerd met behulp van speciale bots, tools of scripts. Zelfs een complex wachtwoord kan worden gebroken. Een goed voorbeeld hiervan is het kraken van een wachtwoord van 8 tekens in minder dan 6 uur.

Hackers gebruiken Brute Force attack om controle over te krijgen:

 • gebruikersaccounts
 • administratieve rekeningen
 • links
 • e-mails
 • en meer

 

Hoe Brute Force aanval werkt

Om te beginnen heb je een persoon die om een of andere reden niet van jou en je bedrijf houdt. Dan zal deze hacker proberen jouw website te breken. Zoals we al zeiden, gebruiken hackers meestal speciale programma’s of scripts. Ze pikken wachtwoorden op en loggen in om jouw gegevens te stelen.

Hoe kun je Brute Force aanvallen identificeren

Om Brute Force Attacks te identificeren, hoeft je alleen maar op te passen voor mislukte pogingen om in te loggen op jouw site. Zodra je merkt dat binnen een korte periode iemand meerdere keren zonder succes heeft geprobeerd in te loggen op jouw site, is dit al een signaal voor u.

Bovendien kunnen er Brute Force-aanvallen plaatsvinden als dat gebeurt:
een onbekend IP meerdere keren geprobeerd heeft om jouw site binnen te komen vanaf hetzelfde account
iemand probeerde jouw site te betreden vanaf een nieuwe locatie
het IP van iemand anders probeerde verschillende keren in te loggen op jouw site vanuit verschillende accounts Als je dergelijke dingen op jouw site hebt opgemerkt, moet je snel enkele beslissingen nemen om de controle over jouw site niet te verliezen.

Hoe lang duurt een aanval met Brute Force?

Het kan binnen een paar minuten tot enkele dagen duren voordat je website is aangevallen. Het klinkt misschien paradoxaal, maar je bepaalt zelf deze tijd. Hoe moeilijker en betrouwbaarder jouw wachtwoord is, hoe moeilijker het zal zijn om het te breken. Een Brute Force attack wordt beschouwd als een van de minder gesofisticeerde vormen van hacken, wat betekent dat het heel goed mogelijk is om het te voorkomen.

Tips om jouw wachtwoorden sterker te maken:

 • maak een lang wachtwoord aan
 • maak een wachtwoord aan dat zinloos is
 • gebruik maken van een mix van letters, cijfers, tekens
 • vertel jouw wachtwoorden niet aan iemand anders om af en toe van wachtwoord te wisselen.
 • Vier hoofdtypen Brute Force-aanvallen

Zoals we al zeiden, is een Brute Force aanval een actie die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot gegevens door het raden van jouw wachtwoord en login. Er zijn verschillende soorten Brute Force-aanvallen. Laten we ze allemaal eens van dichtbij bekijken.

1.  Eenvoudige Brute Force aanval

Tijdens een eenvoudige aanval worden in de regel verschillende methoden gebruikt om jouw wachtwoorden en aanmeldingen te selecteren. Meestal wordt dit type aanval gebruikt om lokale bestanden te kraken, omdat er geen beperkingen zijn op het aantal pogingen.

2. Woordenboek Brute Force aanval

Tijdens een woordenboekaanval selecteren hackers niet willekeurig een wachtwoord en loggen in, maar gebruiken ze een speciaal woordenboek met de meest voorkomende wachtwoorden. Ze voeren bijvoorbeeld veelgebruikte zinnen in als “admin”, “welkom”, enz.

3. Hybride Brute Force aanval

Een hybride Brute Force aanval is een mix van verschillende soorten met als doel toegang te krijgen tot jouw gegevens. Zo’n aanval combineert zowel woordenboek als eenvoudige aanvallen.

4. Credentiële vulling

Tijdens credential stuffing kraken hackers jouw site met wachtwoorden en logins die al ergens zijn verschenen. Vaak zetten gebruikers hetzelfde wachtwoord en dezelfde login op alle sociale netwerken en andere accounts. Als hackers dus inbreken in een website, dan kunnen ze gemakkelijk andere websites breken.

Top 3 voorbeelden van Brute Force aanvallen

Aanvallen met bruut geweld zijn dingen waar niemand tegen beschermd wordt. Er zijn grote en kleine bedrijven die met Brute Force aanvallen zijn tegengekomen. De meest in het oog springende voorbeelden van Brute Force-aanvallen waren op:

1. Magento in 2018. Ongeveer 1.000 admin panels werden onderworpen aan Brute Force aanvallen.

2. Alibaba in 2016. Miljoenen rekeningen werden onderworpen aan aanvallen met Brute Force Aaanvallen…

3. Het parlement van Westminster in 2017. Ongeveer 90 e-mails waren een onderwerp van Brute Force aanvallen…

Bovenstaande voorbeelden zijn het definitieve bewijs dat niemand immuun is voor Brute Force Attacks. Om dit te voorkomen, moet je je voorbereiden! We zullen je vertellen wat er gedaan kan worden om Brute Force Aanvallen te voorkomen.

Hoe Brute Force Aanvallen te voorkomen

Hieronder delen we de top 6 van meest effectieve adviezen om jouw site te beschermen tegen bruut geweld.  Ze zullen alleen effectief zijn als jouw site in principe sec.
De 6 meest effectieve adviezen om aanvallen met bruut geweld te voorkomen:

1. Gebruik sterkere wachtwoorden

De eenvoudigste en meest effectieve manier om het verlies van jouw gegevens te voorkomen is het creëren van een sterk wachtwoord. Een sterk wachtwoord zal moeilijk te breken zijn als het:

 • uniek is voor elke nieuwe site
 • bevat geen trefwoorden voor jouw gebied die geraden kunnen worden
 • bestaan uit een groot aantal karakters, hoe groter, hoe beter…
 • zal niet alleen letters bevatten, maar ook cijfers en tekens

2. Beperk het aantal aanmeldingspogingen

Een andere manier om aanvallen van hackers te voorkomen zou zijn om een beperkte hoeveelheid gegevens in te voeren. Zoals we al hebben gezegd, komen brute kracht aanvallen voor door middel van continue gegevensselectie. Daarom kan deze methode veel helpen. Je kunt 5 pogingen om gegevens in te voeren instellen
Je kunt iemand toestaan om pogingen te hervatten na bevestiging van de post van de eigenaar

3. Gebruik CAPTCHAs

CAPTCHAs helpen onderscheid te maken tussen spamcomputers en echte gebruikers. We zeggen niet dat CAPTCHAs een betrouwbare manier zijn om gegevensdiefstal te voorkomen. Dit is echter wel een uitstekende manier om de tijd die nodig is om ze te krijgen te vertragen.

4. Handhaving van authenticatie op basis van twee factoren

Twee-factor authenticatie is als een kogelvrij vest. Het gebruikt een twee-stappen proces om in te loggen. Meestal komt 2SV door:

 • SMS-code
 • e-mailbericht
 • vingerafdrukken
 • netvliesscans
 • gezichtsscans

5. Bewaking van pogingen om in te loggen

Het monitoren van aanmeldingspogingen is een goede manier om te voorkomen dat jouw gegevens worden gestolen. Als je merkt dat binnen korte tijd iemand een groot aantal keren heeft geprobeerd jouw site te betreden, dan moet dit een waarschuwing zijn.

6. Krijg de steun van Flexamedia

Laat je website beveiligen en optimaliseren door ons!
Bekijk: https://flexamedia.nl/wordpress-website-onderhoud/

Andere blogs…

Waarom een zakelijke website laten maken?

Waarom een zakelijke website laten maken?

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een (zakelijke) website te laten maken voor hun onderneming, maar waarom doen ze dat? Vandaag leggen we je uit wat de...