Dutch NL English EN

Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-17:00

085 902 67 00

info@flexamedia.nl

M

Diensten

Dutch NL English EN

Ransomware, Wat is dat en hoe kom je er weer vanaf?

Ransomware, Wat is dat en hoe kom je er weer vanaf?

WAT IS RANSOMWARE?

Ransomware is een klein programmaatje, noem het een computervirus dat je computer binnensluipt en daar geen directe schade aanricht. Echter, wat ransomware wel doet, is het zet je computer op slot. Het blokkeert een bepaald gedeelte van de toegang tot je gegevens. Wat het niet blokkeert, is de toegang tot internet, om zo doende je het bericht te kunnen geven dat je PC op slot zit, en dat men graag een geld bedrag zou willen ontvangen. Ransomware is een samen voeging van de woorden “ransom” (losgeld) en “software” (computerprogramma).

Als dit gebeurt ben je dus gehackt. De daders zijn slim genoeg om op afstand te blijven en hun identiteit niet bekend te maken. Vaak wordt er dan ook gevraagd om een bedrag in Bitcoins of een andere crypto-valuta over te maken, daar deze niet traceerbaar zijn.

ICT BEVEILIGING & CYBER-SECURITY

Of je nu particulier of zakelijk jouw computer gebruikt het is geen pretje om hiermee geconfronteerd te worden. Het is altijd zaak om je PC, laptop of andere toestellen goed te beveiligen. Cyber-security is belangrijk, zeker nu. Beveiliging van je systemen om zo het hacken van je PC tegen te gaan is echt een must. Voorkomen van hackers is beter dan genezen door je PC goed te beveiligen met een antiviruspakket.

Er zijn twee mogelijkheden om ransomware op te lossen. De eerste optie is de minst prettige en een aanslag op je beurs, betalen, en de hackers zullen je PC weer vrijgeven. Echter, er is geen garantie dat ze weer inbreken en hetzelfde doen. De tweede optie is ook al niet zo prettig, je PC geheel leegmaken, en alle Operating Systems en software opnieuw installeren. Als je dit niet zelf kunt, kost deze laatste optie dus ook geld.

ONLINE BACK-UP

De tweede optie maakt je PC leeg en verwijdert alle bestanden, foto’s document en alles wat je ook maar ooit op die PC gedaan hebt. Niet echt iets om blij van te worden dus. Daarom is het maken van een online back-up van je gehele PC-bestanden iets wat je echt wekelijks moet doen. Dit kost weinig moeite, en je zult zien dat die paar tientjes die dat per jaar kost, je vele hoofdbrekens zullen besparen.

Bekijk onze Online Back-up pakketten

Verdedig je dus voordat je gehackt wordt met ransomware en zorg altijd voor een antiviruspakket op je PC. Tevens moet je zorgen dat je al je bestanden hebt opgeslagen in een online back-upsysteem.

Geef ransomware hackers geen kans. Beveilig alle machines naar behoeven.

SPECIALE AANBIEDING

Je kunt bij ons meerder PC’s, Laptops en andere computers beveiligen met een antivirus pakket. Des te meer apparaten je beveiligd, des te goedkoper wordt het per apparaat. De prijzen zijn voor de volledige beveiliging per jaar inclusief installatie & configuratie.

Onze Antivirus Pakketen

Antivirus pakket 1 apparaat €50.00
Antivirus pakket 3 apparaten €80.00
Antivirus pakket 5 apparaten €100.00
Antivirus pakket 10 apparaten €135.00

Bestel je virusscanner direct online

 

Ransomware, Wat is dat en hoe kom je er weer vanaf?
Ransomware, Wat is dat en hoe kom je er weer vanaf?

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 300+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio

Complete ondernemerspakket

✓Logo ✓Website ✓Hosting ✓Email ✓Visitekaartjes ✓En nog veel meer…

Lees meer