Nederlands NL English EN

Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-17:00

085 902 67 00

info@flexamedia.nl

M

Diensten

Nederlands NL English EN

4 manieren om uw bedrijfsgegevens te beschermen

4 manieren om uw bedrijfsgegevens te beschermen

4 manieren om uw bedrijfsgegevens te beschermen

Gegevens zijn een belangrijk gespreksonderwerp op elk handelsniveau, en daar is een goede reden voor. Alle soorten marktgegevens geven bedrijven de tools die ze nodig hebben om beter geïnformeerde en dus meer succesvolle bedrijfs- en marketingstrategieën te ontwikkelen die hen kunnen helpen een concurrentievoordeel te behalen.

Deze afhankelijkheid van informatie, digitale opslag en analyse van gegevens creëert echter zijn eigen problemen, en bedrijven zullen extra stappen moeten ondernemen om die waardevolle gegevens uit handen van hackers te houden. Dit is wat u moet weten.

Bescherm app-gebruikers

Bedrijf apps zijn een veelgebruikte tactiek voor moderne bedrijven, omdat ze consumenten een gemakkelijke manier bieden om gebruikt te maken van  de e-commercefunctionaliteit van uw bedrijf vanaf hun smartphone. Deze Bedrijf apps zijn eenvoudig te maken, maar dit kan ten koste gaan van de beveiliging. API’s (Application Programming Interfaces) maken het voor bedrijven gemakkelijk om snel en tegen lage kosten apps te ontwikkelen, maar deze API’s kunnen gemakkelijk worden verkregen en misbruikt door hackers die de gegevens van uw klanten willen stelen.

Wat is web-API-beveiliging? Simpel gezegd, het is de bescherming van de integriteit van API’s die je bezit en gebruikt. Het is een essentieel onderdeel om uw app en de gegevens van uw klanten veilig te houden.

Het Beveiligen van je website

Onveilige websites kunnen een hele reeks problemen voor jou bedrijf veroorzaken. Ook hier komt de kwestie van de veiligheid van eindgebruikers ter sprake, omdat onveilige websites kunnen worden opgezadeld met malware die de gegevens van nietsvermoedende consumenten kan verzwelgen, of hun gegevens kunnen onderweg worden onderschept tijdens uitwisselingen. Aan de andere kant zijn onveilige websites minder zichtbaar voor zoekmachines zoals Google als reden om consumenten te beschermen, en dat maakt het veel moeilijker om zaken te doen en om je bereik en merkherkenning te vergroten.

Om deze problemen te voorkomen, moet je investeren in versleutelingssoftware die gegevens tijdens overdrachten kan versleutelen om ze betekenisloos te maken voor hackers. Dit soort protocol omvat ook decodering die het proces aan beide uiteinden van een transactie omkeert.

Investeren in netwerkbeveiliging

Het beveiligen van je netwerk tegen infiltratie is cruciaal voor het beschermen van jou gegevens, en dit hangt af van enkele belangrijke tools. Om te beginnen is software voor het monitoren van netwerkverkeer een cruciaal onderdeel van jou verdediging, omdat je hiermee potentiële bedreigingen kunt lokaliseren als gevolg van de observatie van verdacht gedrag afkomstig van bepaalde IP-adressen.

Naast deze voorspellende mogelijkheden dienen inbraakdetectie- en inbraakpreventiesoftware als een soort alarmsysteem in het geval van een succesvolle infiltratie. DDoS-preventie kan DDoS-aanvallen dwarsbomen door frauduleuze verzoeken te onderscheppen en te verwijderen die jou netwerk kunnen stagneren en uiteindelijk een crash kunnen veroorzaken. DDoS-aanvallen zijn ongelooflijk ingewikkeld, en dat maakt ze ongebruikelijk. De resultaten van een succesvolle DDoS-aanval kunnen echter ongelooflijk schadelijk en kostbaar zijn.

Twee-factorauthenticatie

Wachtwoordbeveiliging en menselijke fouten zijn verantwoordelijk voor de overgrote meerderheid van de beveiligingslekken, en dat komt omdat wachtwoorden op een aantal manieren ongelooflijk gemakkelijk te kraken zijn. Het gemiddelde wachtwoord is gemakkelijk te onthouden, dus sommige goed geïnformeerde schattingen kunnen hackers in vrijwel geen tijd toegang geven.

Multifactor-authenticatie wordt voor veel bedrijven in snel tempo de standaardnorm, omdat het de gevolgen van een gecompromitteerd wachtwoord bijna volledig vermindert. Dit komt omdat MFA (Twee-factorauthenticatie) vereist dat je wachtwoord wordt aangevuld met een identificerend “token” dat doorgaans de vorm aanneemt van een code die via een app of een sms naar uw smartphone wordt verzonden. Dit betekent dat om succesvol toegang te krijgen tot jou account een hacker uw wachtwoord en uw telefoon moet hebben, wat vrijwel onmogelijk is. Met dat in gedachten hebben sommige bedrijven alles gedaan voor inloggen zonder wachtwoord om het jammerlijk toereikende wachtwoordsysteem helemaal te elimineren.

Het beschermen van de gegevens van je bedrijf en je klanten is een fulltime baan. Deze tips kunnen cybersecurity echter vereenvoudigen en kunnen je helpen om de kansen tegen hackers te verkleinen.

 

 

 

 

4 manieren om uw bedrijfsgegevens te beschermen
4 manieren om uw bedrijfsgegevens te beschermen

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 400+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio