Wat is een VPN en hoe houd het jou veilig op het internet?

Wat is een VPN en hoe houd het jou veilig op het internet?

Wat komt er in gedachte als je denk aan PC beveiliging? Een antivirus dat je verdedigt tegen hackers en Malware, of een Firewall die verdacht internet verkeer monitort? Dit zijn veelvuldige antwoorden. Maar heb je ooit gehoord van een Virtual Private Network of in het kort een VPN. Dit speelt een essentiële rol in gegevens beveiliging.

Wat is een VPN?

Als u al eens eerder buiten het kantoor heeft gewerkt en toegang tot de bedrijfsnetwerk bestanden nodig heeft gehad, heeft u wellicht al eens eerder met deze service gewerkt. Maar wat is een VPN eigenlijk? Een VPN is een privénetwerk dat is samengesteld uit een groep computers, of afzonderlijke netwerken, over een openbaar netwerk. Door een veilige en gecodeerde verbinding tot stand te brengen tussen uw apparaat en de VPN-server, beschermt het niet alleen de interne privacy van gebruikers, maar kunnen gebruikers ook gebruik maken van beperkende netwerken en gegevens van externe datacenters bereiken. Nu heb je eindelijk een antwoord op de vraag; Wat is een VPN?

Hoe werkt een VPN?

Een antivirusprogramma kan perfect werk leveren om oplichters en hackers weg te houden van uw persoonlijke gegevens die op uw pc zijn opgeslagen. VPN’s kunnen een uitstekende aanvulling zijn op een antivirusprogramma en uw internetgebruik en online communicatie beschermen tegen hackers en mensen met kwaadaardige bedoelingen.

Deze overdracht service maakt gebruik van tunneling protocollen om een ​​virtueel verbinding  te creëren tussen de VPN-server en uw persoonlijke computer. Een VPN functioneert als een tijdelijke directe verbinding met de externe VPN-Server en gebruikt vervolgens een unieke coderingssleutel om de overgedragen informatie te en crypten. Al het data verkeer dat tussen de twee netwerken in deze sessie wordt uitgewisseld, wordt niet zichtbaar voor degenen die geen toegang hebben tot de verzonden informatie. Wanneer de gedeelde gegevens de ontvangende partij bereiken, decodeert de coderingssleutel de inhoud en word de inhoud van het gedeelde bestand onthult. Daarom kan een virtueel particuliere netwerk de online privacy van gebruikers waarborgen, zoals creditcard- en bankgegevens kunnen hierdoor worden beschermen zodat mensen met kwaadaardige bedoelingen, zoals hackers de online gegevens van gebruikers niet kunnen uitlezen.

Hoe kan ik een VPN afsluiten?

Vanuit Flexamedia kunnen wij jou hierbij helpen. Wij leveren totale VPN oplossingen. Denk hierbij aan verschillende apparaten voor ene vaste prijs per maand. Interesse? Neem contact met ons op.

Andere blogs…

Veilig thuiswerken tijdens corona

Veilig thuiswerken tijdens corona

Veilig thuiswerken Bij Veilig  thuiswerken Letten we op meerdere factoren. Den bijvoorbeeld aan: Een beveiligde netwerkomgeving. Hier kun je het beste een VPN...

Opmerkingen

0 opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *