Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-17:00

085 902 67 00

info@flexamedia.nl

M

Diensten

Tips voor inspirerende logo ontwerp

Tips voor inspirerende logo ontwerp

Een spraakmakend logo biedt voor de meeste start-ups van tegenwoordig de perfecte gelegenheid om in contact te komen met hun doelgroep. In deze blog vind je daarom een aantal simpele tips om inspirerende logo designs te ontwerpen.

De gemiddelde consument zal het logo van een bedrijf zien als een soort herkenningspunt. Als beginnend ondernemer kun je hiermee ongetwijfeld de band met je potentiële klanten versterken.

Een ongepast logo design zal daarentegen weinig positieve reacties teweeg brengen. Maak gebruik van onderstaande tips, zodat je hier in de toekomst je voordeel uit kunt halen.

Voordelen van een professioneel logo ontwerp

Voordat we direct tips en advies gaan geven, is het van belang dat je weet; welke voordelen een pakkend logo design heeft, en waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst van elk bedrijf?

Tegenwoordig zijn de meeste professionele logo ontwerpen al snel bedoelt voor diverse doeleinden. Vrij logisch ook, omdat je zo moeiteloos de boodschap van je bedrijf naar je doelgroep communiceren.

Bovendien zorgen de meest pakkende logo ontwerpen doorgaans ervoor dat je potentiële klanten zich binnen no-time ontwikkelen in loyale klanten.

Tip 1. Bepaal eerst de huisstijl van je bedrijf en daarna het logo ontwerp

Een toepasselijk logo kun je meestal pas laten ontwerpen op het moment dat je weet bij welke huisstijl het logo moet aansluiten. Een doordachte huisstijl zorgt ervoor dat je bedrijf herkenbaar wordt tussen de concurrentie.

Zie het als een totaalplaatje van je bedrijf waarmee je bepaalde emoties wilt oproepen bij je doelgroep. Zo blijft doorgaans ook het doel en de missie van je bedrijf beter hangen bij je doelgroep.

Denk bijvoorbeeld aan een geschikte bedrijfsnaam, lettertype, kleurgebruik en uiteraard het design van je bedrijfslogo.

Tip 2. Focus op je doelgroep

Als je de meeste professionele logo ontwerpen bekijkt, dan valt je waarschijnlijk al snel op dat de keuzes betreft het design altijd zijn gemaakt vanuit het perspectief van de doelgroep.

In principe gaat het er niet zozeer om wat jij als ondernemer mooi vindt, maar waar heeft je toekomstige klant behoeften aan? Alleen zo kun kan een merk of bedrijf zichzelf onderscheiden in vergelijk met de toenemende concurrentie.

Daarnaast zorgt een geschikt logo ervoor dat je doelgroep weet waar jouw bedrijf voor staat en wat de gedachten is achter je onderneming.

Tip 3. Simpele logo’s scoren beter

Elke professionele designer zal deze tip ongetwijfeld eerder hebben gehoord. Je kunt als bedrijf het beste de focus leggen op het creëren van een simpel logo-ontwerp.

Veel bedrijven hebben tegenwoordig alleen hun naam in het logo verwerkt. Vaak is dit een bewuste keuze van desbetreffende merk, andere logo’s bestaan uit niets anders dan een simpele vorm of illustratie. Allebei de logo ontwerpen hebben de kracht in zich om de aandacht van je doelgroep vast te houden.

Mocht je trouwens moeite hebben met het ontwerpen van een uniek logo? Dan kan een bedrijf als Flexamedia je hier nog altijd mee helpen. Als ervaren speler binnen deze branche weten de grafische ontwerpers van Flexamedia precies welke logo ontwerpen het meeste succes kunnen boeken. Op deze pagina kun je alvast een kijkje nemen in het portfolio van Flexamedia.

Een simpel logo bestaat uit slechts één of twee kleuren. Dit geldt ook voor het lettertypen en de rest van het design. Elk element vertegenwoordigd als het ware de boodschap van je bedrijf. Pas op met verwarrende vormen, kleuren en letters.

Tip 4. Analyseer logo ontwerpen van grote bedrijven

Onze vierde tip voor iedereen die alléén genoegen neemt met de allerbeste logo ontwerpen ter wereld. Probeer tijdens je creatieve proces altijd wat inspiratie op te doen bij de bekendste bedrijven.

Je zult vrij snel zien dat je meer succes boekt met een simpel logo design. Een complex logo laten ontwerpen voor je merk of bedrijf is misschien wel mooi, maar zorgt soms ook ervoor dat consumenten moeite hebben om de boodschap van je bedrijf te begrijpen.

Als multinational is het logo van McDonalds hier een herkenbaar voorbeeld van. Denk echter ook aan de logo’s van andere bekende merken zoals:

  • Nike
  • Audi
  • Apple

De simpele logo’s van deze bedrijven komen waarschijnlijk bij het lezen van de bedrijfsnaam als een soort pop-up bij je naar boven. De eenvoud van een logo helpt je dus ongetwijfeld bij het creëren van een passend imago en de merkidentiteit van je onderneming.

Veel bedrijven verwerken daarom enkel de naam van het merk in hun logo’s, terwijl anderen slechts een simpele vorm of illustratie hebben als logo. Beide soorten zijn eenvoudige logo’s en kunnen de aandacht van je doelgroep volledig naar zich toe trekken.

Vergeet niet dat een eenvoudig ontwerp een aanzienlijk stuk sneller wordt onthouden. Bovendien hoeft je doelgroep zo geen moeilijke raadsels te ontcijferen, om zowel de boodschap, als diensten van je bedrijf te begrijpen.

Tip 5. Focus op kleuren en lettertypen

Kleuren bepalen onder anderen de impact van je logo. Daarnaast spelen kleuren een essentiële rol bij het overbrengen van de boodschap van je bedrijf of merk.

Stel je gebruikt bijvoorbeeld rood als hoofdkleur in het ontwerp van je logo. Hiermee roep je doorgaans een aantal emoties op bij je doelgroep. De meeste rode logo ontwerpen worden al snel omschreven als passievol, energiek en soms zelfs agressief. De kleur blauw daarentegen staat gelijk aan gevoelens van verbondenheid en intelligentie.

Lettertypen bieden een uitstekende kans om wat te vertellen over de persoonlijkheid van je bedrijf. Een high-tech bedrijf zal dus ook nooit kiezen voor een handgeschreven lettertype. Terwijl lezers van een beautyblog hier misschien juist wel de voorkeur aangeven.

Extra hulp nodig met logo ontwerpen?

Heb je hulp of ondersteuning nodig met het ontwerpen van een inspirerend logo? Flexamedia helpt ondernemers graag verder met de online marketing van hun bedrijf.

Als vooruitstrevend bedrijf heeft Flexamedia inmiddels jarenlang ervaring op het gebied van professioneel webdesign, online marketing, e-commerce en grafisch design. Het creëren van een geschikt logo voor je bedrijf is hiermee slechts één kleine greep uit de beschikbare diensten van Flexamedia. Klik hier voor meer informatie over het totaalpakket voor ondernemers!

 

Tips voor inspirerende logo ontwerp
Tips voor inspirerende logo ontwerp

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 400+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio