Icloud’s 5GB gratis opslag wel goed beveiligd?

Icloud’s 5GB gratis opslag wel goed beveiligd?

Is iCloud veilig?

Ken je alle privacy- en beveiligingsfuncties van iCloud? Als je niet veel aandacht hebt besteed, wil je misschien opnieuw nadenken over hoe je iCloud gebruikt. Als je begrijpt hoe deze digitale opslagruimte werkt, krijgt je een beter idee van wat je wel of niet online wilt opslaan, vooral omdat niet al jou gegevens op de servers van Apple worden opgeslagen.

Het is altijd een goed idee om ook extra stappen te ondernemen om je gegevens op jou apparaat te beschermen, dus zorg ervoor dat je zo snel mogelijk gebruikmaakt van deze iPhone-privacy instellingen.

Wat is iCloud?

Apple bied gebruikers een online opslagruimte die fungeert als een digitale opslagruimte waar Apple-gebruikers al of een deel van hun gegevens op hun apparaat (en) kunnen opslaan of back-uppen op een beveiligde server. Afhankelijk van het type informatie wordt deze opgeslagen op de servers van Apple of via servers van derden. Elke keer dat je verbinding maakt met jou apparaat, wordt al jou informatie gesynchroniseerd en bijgewerkt.

iCloud encryptie

Gegevens die zijn opgeslagen in iCloud zijn gecodeerd. Versleuteling betekent dat je een sleutel nodig hebt om toegang te krijgen tot de informatie. Afhankelijk van wat voor soort informatie het is, volgens Apple, “kunnen jou gegevens worden opgeslagen op servers van derden, zoals Amazon Web Services of Google ’s Platform. Je hoeft je geen zorgen te maken, omdat deze partners niet de sleutels hebben om jou gegevens te ont sleutelen.

End-to-end-codering is de veiligste en meest veilige manier om ervoor te zorgen dat jou gegevens worden beschermd, omdat deze alleen kunnen worden gedecodeerd of geopend door de afzender en de ontvanger. Gegevens die als gevoeliger worden beschouwd, zoals gezondheids- of betalingsinformatie, hebben end-to-end-codering die extra beveiligingslagen biedt. “Sommige services, zoals iMessage, gebruiken end-to-end-encryptie die nog veiliger is omdat zelfs Apple die gegevens niet kan ont sleutelen.

End-to-end-versleuteling vereist het inschakelen van tweefactorauthenticatie (2FA), wat een gelaagd proces is waarbij je een eenmalige code ontvangt die naar een ander apparaat wordt gestuurd en die je moet invoeren, evenals jou toegangscode. Het beschermen van jou gegevens is belangrijk, dus houd rekening met deze cyberbeveiligingsgeheimen om jou gegevens veilig te houden.

Wat is iCloud-opslag?

Apple gebruikers kunnen gebruik maken van online opslag als ze een Apple account hebben. Elke gebruiker krijgt 5 GB gratis opslagruimte om foto’s, video’s, sms-berichten, documenten en meer op te slaan.

Gebruikers kunnen de iCloud ook gebruiken als een plek om een ​​back-up van hun apparaten te maken, of het nu een MacBook, iPad of iPhone is, waar alles online wordt opgeslagen in plaats van op een harde schijf.

Het is ook handig om al jou apparaten te synchroniseren met de iCloud, zodat je ze altijd en overal kunt openen. Als 5 GB niet genoeg voor je is, kun je jou abonnement verhogen  naar meer opslag ruimte.

Wat is iCloud-back-up?

iCloud back-up is alle informatie die is opgeslagen op jou apparaten, zoals jou iPhone, iPad of iPod, die wordt gesynchroniseerd en bewaard in de iCloud. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om een ​​volledige back-up te maken op de iCloud of kunnen kiezen waarvan ze een back-up willen maken.

Je kan een back-up maken van je bestanden, foto’s, video’s, sms-berichten, gezondheidsinformatie en apparaat instellingen. iCloud-back-up is ingesteld om dagelijks automatisch een back-up te maken van alle bestanden wanneer het apparaat is aangesloten op een stroombron en Wi-Fi.

Hoe werkt iCloud?

iCloud is handig ontworpen zodat al jou Apple-apparaten met elkaar kunnen worden verbonden. Gegevens die zijn opgeslagen in de iCloud zijn toegankelijk vanaf verschillende gadgets, het is als een externe harde schijf. in plaats van deze aan te sluiten op jou computer of telefoon, maak je digitaal verbinding.

iCloud maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot jou documenten, foto’s, video’s en meer, ongeacht het apparaat waarop ze oorspronkelijk zijn opgeslagen. Als je bijvoorbeeld foto’s op jou iPhone hebt opgeslagen, maar deze op je iPad wilt bekijken, kun je de foto’s op jou iPad zien zolang je apparaten zijn gesynchroniseerd.

Cloud Hosting van Flexamedia

Op zoek naar veilige Cloud hosting in Nederland? Of je nu overweegt om over te stappen of op zoek bent naar een nieuwe Cloud service, Flexamedia is je beste keuze. Met Flexamedia back-up ben je optimaal beschermd tegen platgaan. Wij maken iedere dag een back-up van jou gegeven.

Mocht er ooit wat mis gaan dan kunnen wij jou bestanden direct terug draaien. Mocht je geïnteresseerd zijn in een Cloud opslag van Flexamedia, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 

 

Icloud’s 5GB gratis opslag wel goed beveiligd?
Icloud’s 5GB gratis opslag wel goed beveiligd?

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 300+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio

Complete ondernemerspakket

✓Logo ✓Website ✓Hosting ✓Email ✓Visitekaartjes ✓En nog veel meer…

Lees meer