10 voordelen van een vast telefoonnummer

14 november 2020
10 voordelen van een vast telefoonnummer

Er bestaan tegenwoordig diverse redenen waarom een ondernemer zou kiezen voor een vaste lijn. Ondanks dat geeft een groot deel van de Nederlandse bedrijven nog altijd de voorkeur aan een 06-nummer. In deze blog vind je de 10 grootste voordelen van een vast telefoonnummer voor bedrijven en zelfstandig ondernemers.

1. Vast telefoonnummer is professioneel en betrouwbaar

Een belangrijk voordeel van een vast telefoonnummer is dat het richting je klanten zowel professioneel als betrouwbaar overkomt. Gebruik je als ondernemer een vast telefoonnummer, dan zul je gegarandeerd meer vertrouwen opwekken bij je zakelijke contacten.

Ook zijn je potentiële klanten vaak eerder geneigd om contact op te nemen. Een vast telefoonnummer komt nou eenmaal een stuk geloofwaardiger over dan een 06-nummer.

2. Werk en privé blijft gescheiden

Als zelfstandig ondernemer sta je continu in contact met je klanten. Gebruik je hiervoor je mobiele telefoon, dan staat deze waarschijnlijk vol met zakelijke én privéberichten. Het is dus bijna onmogelijk om zo je werk en privé gescheiden te houden.

Dankzij het gebruik van een vast telefoonnummer kun je het bedrijf en je privéleven veel beter gescheiden houden. Ook verlies je minder snel het overzicht omdat je gericht kunt communiceren met alle zakelijke en privécontacten.

3. Bereikbaar tijdens kantooruren

Een groot voordeel van een vast telefoonnummer is dat je puur en alleen bereikbaar bent tijdens kantooruren. Belt een klant buiten kantooruren? Dan kun je door middel van een welkomstbericht de klant toch even kort te woord staan.

Je hoeft dus niet meer op je vrije dag de hele tijd met klanten te telefoneren. Op termijn zal dit gegarandeerd een positieve invloed hebben op je privéleven. Je zult namelijk een stuk meer rust creëren op de momenten dat je niet aan het werk bent.

4. Denk aan de toekomst investeer in een vast telefoonnummer

Startende ondernemers zijn vaak bereikbaar op hun 06-nummer, totdat ze het zo druk hebben dat hun mobiele telefoon de hele dag door blijft rinkelen. Zodra je klanten een bepaald telefoonnummer hebben opgeslagen, zullen ze altijd via dit nummer contact opnemen.

Dus stel je bent van plan om je bedrijf flink te laten groeien, dan is een vast telefoonnummer een aanrader. Een groot voordeel hiervan is dat je deze lijn op meerdere telefoons kunt instellen. Een inkomend telefoongesprek kun je zo dus naar meerdere telefoons doorschakelen.

5. Ook bereikbaar via de app

Veel bedrijven en ondernemers maken steeds vaker gebruik van VoIP telefonie. De afkorting ‘VoIP’ staat voor Voice over Internet Protocol. Hiermee kunnen inkomende telefoongesprekken via het internet worden beantwoord. Meer weten over VoIP? Lees dan dit artikel; Hoe werkt VoIP

Een mobiele app zorgt er dan weer voor dat je overal ter wereld met het vaste nummer van je bedrijf kunt telefoneren. Dit geldt zowel voor het inbellen als uitbellen.

6. Gespreksopnames

Een belangrijk voordeel van een vast telefoonnummer is dat je gesprekken kunt opnemen. Hierbij is het echter wel van belang dat je bekend welk doel je hieraan wilt verbinden. Je kunt namelijk niet zomaar een telefoongesprek met een willekeurige klant opnemen, zonder daarbij concreet te vermelden waar de gespreksopname voor bedoelt is.

Een aanleiding hiervoor kan bijvoorbeeld zijn dat je de klantenservice van je bedrijf wilt verbeteren, of nieuwe werknemers wilt trainen.

Informeer daarom alle inkomende bellers voorafgaand het telefoongesprek. Denk aan de gebruikelijke berichtgeving: “Dit telefoongesprek kan worden opgenomen voor trainingsdoeleinden”.

7. Openings- en sluitingstijden bepalen

Gebruik je als zelfstandig ondernemer een vast telefoonnummer om te communiceren met je klanten, dan kun je vrij makkelijk de openings- en sluitingstijden van je bedrijf bepalen.

Hiervoor hoef je simpelweg de berichtgeving van je welkomstbericht aan te passen naar de huidige kantooruren. Inkomende bellers die buiten deze uren om bellen, die krijgen zo dus direct te horen op welk moment ze het beste kunnen terugbellen.

8. Werknemers coachen en begeleiden

Zodra je als zelfstandig ondernemer overstapt van 06-nummer naar VoIP telefonie creëer je de mogelijkheid om werknemers te coachen en begeleiden in de manier waarop ze met klanten telefoneren.

Zoals hierboven ook al staat omschreven, kun je met een vast telefoonnummer ervoor kiezen om telefoongesprekken op te nemen voor bepaalde doeleinden.

Één van deze doeleinden kan bijvoorbeeld zijn het coachen en begeleiden van werknemers. Door actief hiermee bezig te zijn kun je de klantenservice van elk bedrijf binnen no-time verbeteren.

9. Moeiteloos oproepen doorverbinden

Met een vast telefoon kun je binnen het bedrijf oproepen doorverbinden. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat werknemers inkomende oproepen kunnen aannemen en met een druk op de knop kunnen doorverbinden.

Hierbij maakt het niets uit naar welke lijn de bellers worden doorgeschakeld. Elke inkomende oproep kan doorgeschakeld worden naar elke werknemer, of naar de voicemail van desbetreffende werknemer.

10. Bespaar op de telefoonrekening

Bedrijven die gebruik maken van een vast telefoonnummer kunnen behoorlijk wat besparen op de telefoonrekening van hun bedrijf. Een kleine onderneming met bijvoorbeeld vijf zakelijke 06-nummers kan maandelijks een flink bedrag besparen.

Flexamedia biedt VoIP telefonie voor nog géén 20 euro per maand. Met VoIP telefonie kun je vrij makkelijk elk zakelijke telefoonnummer op een klantvriendelijke manier inrichten. Zo wordt elke inkomende beller van je bedrijf op tijd te woord gestaan, zonder dat hiervoor een 06-nummer nodig is.

Wil je meer weten over de service en diensten van Flexamedia.nl? Neem dan gerust contact op met ons.

Andere blogs…

Waarom een zakelijke website laten maken?

Waarom een zakelijke website laten maken?

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een (zakelijke) website te laten maken voor hun onderneming, maar waarom doen ze dat? Vandaag leggen we je uit wat de...