Wat is een Chromebook?

Wat is een Chromebook?

Wat is een Chromebook?

Naast Windows van Microsoft en macOS van Apple heeft Google ook een eigen besturingssysteem voor laptops gemaakt: Chrome OS. Zogenaamde Google laptops met dit systeem zijn doorgaans relatief goedkoper dan andere laptop leveranciers. Maar zijn ze ook een goede keuze voor jou doeleinde?

Online surfen is het middelpunt

Een laptop met Chrome-besturingssysteem is speciaal ontworpen om op internet te surfen: in feite kan hij niets anders doen dan de Google Chrome-internetbrowser starten. Je kunt niet alleen programma’s van internet downloaden en installeren zoals een computer met Windows of macOS. Dit maakt het eigenlijk bijna onmogelijk om je computer of laptop te infecteren, maar het vermindert ook de veelzijdigheid van het systeem een ​​beetje. Door jou te beperken tot google programma’s.

Het voordeel van ChromeOS basisinstellingen is dat het systeem volledig op een taak kan worden ingericht. Dit maakt het zelfs op een goedkope computer erg snel. Bovendien wordt de update op de achtergrond geïnstalleerd, zodat je in principe nooit op de achtergrond wacht.

Makkelijk te gebruiken

Omdat Chromebook zeer beperkte functies heeft, is het erg gemakkelijk te gebruiken. Gebruikt je jou computer alleen om af en toe e-mails te controleren, inhoud te zoeken en documenten te typen? Dan is In principe is een Chromebook voldoende voor jou doeleinde. Als er minder functies zijn, kunnen er minder snel fouten optreden waardoor jij niet verder kunt gaan.

Als je niet bekend bent met Windows of macOS, is het niet moeilijk om over te schakelen. Qua verwerking lijkt het erg op Windows: de onderkant is de taakbalk, de linkerkant is de menutoets, in het midden is een aantal applicaties te zien, de klok staat aan de rechterkant en sommige instellingen staan ​​aan de rechterkant. Het programma is ook vergelijkbaar met het overeenkomstige programma van Windows, met knoppen om het programma te sluiten, de venstergrootte te wijzigen of het programma te minimaliseren in de rechterbovenhoek.

Installeren van apps

Dat Chrome OS voornamelijk rond de Chrome-browser draait, wil niet zeggen dat er helemaal geen andere applicaties geïnstalleerd kunnen worden. De Chrome Web Store bevat applicaties die op elke Chromebook kunnen draaien, zoals de videospeler VLC. Helaas is de webwinkel in juni gesloten.

Als alternatief kunnen steeds meer Chromebooks ook Android-applicaties installeren. Op deze manier kunnen vrijwel alle bewerkingen die al op een Android-telefoon of -tablet worden uitgevoerd worden uitgevoerd, maar het praktische voordeel is dat je ook het toetsenbord en de muis kunt gebruiken.

Als je een oudere Chromebook hebt die geen Android-apps kan installeren, onthoud dan dat er veel functies beschikbaar zijn op internet: je hebt toegang tot Netflix, Spotify, je e-mail, de meeste chatprogramma’s en zelfs Microsoft Office online. Daarnaast kunnen bestanden soms zelfs offline worden opgeslagen zodat je voor je werk kunt blijven kijken, luisteren of wifi gebruiken.

Voordelen van Chromebook

  • licht, zowel qua gewicht als software.
  • Aanschafprijs is doorgaans laag.
  • Start binnen enkele seconden op.
  • Automatische back-up naar Cloud.
  • Accuduur van tussen de 7 en 9 uur.

Nadelen Chromebook

  • Meeste apps en toepassingen werken via de web interface.
  • Niet geschikt voor zwaardere software.

 

Chromebook kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop en weet je niet zeker of je overstapt op een Chromebook? Denk dan goed na over wat jou laptop allemaal moet kunnen doen. Als je afhankelijk bent van bepaalde programma’s, houd er dan rekening mee dat Chromebooks alleen beschikbaar zijn voor applicaties en meestal afhankelijk zijn van de internetverbinding. Ben je veel onderweg en zoek je een snelle draagbare laptop die vooral voor internet gebruikt wordt, dan is een Chromebook wellicht een interessante keuze. Voor een lage prijs heb je een laptop die snel is, een lange batterijduur heeft, bijna gewichtloos is en perfect is om mee te surfen. Kom je er nog niet uit, neem dan vrijblijvend contact op met Flexamedia.

 

 

Wat is een Chromebook?
Wat is een Chromebook?

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 300+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio

Complete ondernemerspakket

✓Logo ✓Website ✓Hosting ✓Email ✓Visitekaartjes ✓En nog veel meer…

Lees meer