Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-17:00

085 902 67 00

info@flexamedia.nl

M

Diensten

Tips voor het registreren van een domeinnaam

Tips voor het registreren van een domeinnaam

Het kiezen van de juiste domeinnaam voor jouw website is cruciaal voor je succes. Als je de verkeerde domeinnaam kiest, kan het lastig zijn om later over te schakelen zonder jouw merk en zoekresultaten te schaden. Daarom is het uiterst belangrijk dat je vanaf het begin de beste domeinnaam kiest.

Als je voor het eerst begint, kan het moeilijk zijn om pakkende bedrijfsnaam ideeën te bedenken met een perfecte domeinnaam. In dit artikel delen we alle tools en tips die je nodig hebt om ideeën voor domeinnamen op te doen, de beste domeinnaam te kiezen en deze nieuwe domeinnaam registreren.

Zorg dat je de naam goed kunt uitspreken

Hoewel gebruikers jouw domeinnaam waarschijnlijk niet hardop zullen zeggen, is de uitspreekbaarheid nog steeds belangrijk. Dit komt door iets dat verwerkingsvaardigheid wordt genoemd: het gemak waarmee onze hersenen informatie kunnen verwerken. Namen waarbij iemand niet te hard hoeft na te denken, zijn meestal het gemakkelijkst te onthouden en zullen eerder positieve associaties oproepen.

Wanneer mensen jouw domeinnaam routinematig verkeerd spellen, omdat het te moeilijk is, gaat al snel potentieel verkeer verloren. De meeste mensen zullen het zoeken naar de site van jouw website snel opgeven. De les hier is eenvoudig: zorg ervoor dat jouw klanten je gemakkelijk kunnen vinden!

Probeer een goede extensie te kiezen

Als het op extensies aankomt, is uniek zijn niet altijd beter. Hoewel nieuwe extensies zoals “.me” of “.pro” hip en opvallend kunnen aanvoelen, is “.com” of ”.nl” nog steeds het gemakkelijkst te onthouden. In feite gebruikt ¾ van alle websites de extensie ‘.com’.

Als je de “.com” niet kunt krijgen, gebruik dan andere bekende extensies zoals “.co” of “.net” of “.org”. Plan dan in de toekomst de ”.com” over te nemen. Je moet natuurlijk eerst controleren wie de eigenaar is van ”.com”. Als een groot merk al eigenaar is van jouw favoriete ”.com”, kun je het je niet veroorloven om het later bij hen te kopen.

Landspecifieke extensies, zoals, “.nl” voor Nederland zijn prima als je niet van plan bent zaken te doen buiten deze markt.

Vermijd inbreuk op handelsmerken

De ideale domeinnaam is onderscheidend. Het mag niet gemakkelijk worden verward met de naam van een andere site of ander merk. Je wilt tenslotte geen rechtszaken. Als jouw domeinnaam inbreuk maakt op een handelsmerk, kun je worden vervolgd en gedwongen het domein op te geven.

Daarnaast kan er nog een probleem optreden. Als mensen jouw naam kunnen verwarren met een ander merk, kunnen zoekmachines dat ook. Als je een naam kiest die te veel lijkt op een ander bedrijf, kan dit ertoe leiden dat de zoekresultaten van jouw naam bezaaid zijn met irrelevante links.

Gebruik trefwoorden bij het zoeken naar jouw domeinnaam

Zoekwoorden spelen een belangrijke rol in een domeinnaam. Door trefwoorden in je domeinnaam te gebruiken, vertel je de zoekmachines waar je website over gaat. Samen met hoogwaardige inhoud en een goede gebruikerservaring, kunnen zoekwoorden in jouw domein je helpen om hoger te scoren in Google.

Houd de domeinnaam kort

Hoewel zoekwoorden belangrijk zijn, moet je de domeinlengte niet overdrijven. Het is beter om een domeinnaam te hebben die kort en gedenkwaardig is. We raden aan om jouw domeinnaam onder de 15 tekens te houden. Langere domeinen zijn moeilijker te onthouden voor jouw gebruikers.

Om nog maar te zwijgen, gebruikers zullen ook meer geneigd zijn typefouten in te voeren met langere domeinnamen, wat kan leiden tot verlies van verkeer. Daarom is het een goed idee om je domein kort te houden.

Gebruik indien nodig koppeltekens

Gebruik een koppelteken (-) tussen de woorden indien nodig voor jouw domeinnaam. Als “www.domainname.com” wordt gebruikt, kun je “www.domain-name.com” proberen. Het gebruik van koppeltekens tussen de woorden helpt soms de leesbaarheid te verbeteren. Het kan ook helpen bij het rangschikken van zoekmachines.

De domeinnaam is beschrijvend en merkbaar

Veel bezoekers komen via de zoekmachines en via directe links op andere websites naar jouw site. Het hebben van een beschrijvende domeinnaam geeft bezoekers een idee van waar jouw site over gaat, zelfs voordat ze deze bezoeken. Als er gerelateerde zoekwoorden aanwezig zijn in het domein, kan dit ook helpen bij het rangschikken van jouw zoekmachine.

Een merkbaar domein krijgt een mooie uitspraak, een interessante combinatie van letters of gewoon een aantrekkelijk visueel effect. Soms zijn ze niet beschrijvend, maar ze kunnen even efficiënt zijn. Merkbare domeinen zorgen ervoor dat jouw bezoekers de naam associëren met jouw website en de inhoud ervan.

Vermijd dubbele letters

Het is een goed idee om domeinen met dubbele letters te vermijden, omdat dit de kans vergroot dat je verkeer verliest aan typefouten. Door dubbele letters te vermijden, wordt jouw domein ook gemakkelijker te typen en merkbaarder.

Gebruik domeinnaam generators

Momenteel zijn er meer dan 360 miljoen geregistreerde domeinnamen. Dit leidt ertoe dat veel mensen zeggen dat alle goede domeinen al bezet zijn. Het handmatig zoeken naar een individuele domeinnaam kan erg tijdrovend zijn. Dit is waar domeinnaamgeneratoren binnenkomen. Deze gratis tools zoeken automatisch naar jouw gedefinieerde zoekwoorden om honderden slimme domeinnaamideeën te vinden.

Handel snel voordat iemand anders het neemt

Elke dag worden duizenden nieuwe domeinnamen geregistreerd vanuit alle delen van de wereld. Als je een domeinnaam hebt gevonden die je bevalt, wacht dan niet te lang. Domeinnamen zijn als onroerend goed. Duizenden mensen zijn actief op zoek naar goede merkbare domeinnamen die ze in de toekomst kunnen registreren voor betere tarieven.

Als je niet snel handelt, kan iemand jouw domeinidee registreren. Omdat domeinnamen relatief goedkoop zijn, raden we onze lezers altijd aan om snel te handelen. Als je later van gedachten verandert, kun je deze gewoon laten verlopen. Registreer nu je domeinnaam.

Tips voor het registreren van een domeinnaam
Tips voor het registreren van een domeinnaam

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 400+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio