8 redenen om ICT-beheer uit te besteden

8 redenen om ICT-beheer uit te besteden

De beslissing om het ICT-beheer intern op te lossen of uit te besteden, kan moeilijk zijn. Door onze jarenlange ervaring van eersteklas ICT-beheer bij Flexamedia hebben we 8 belangrijke redenen opgesomd die jou  kunnen helpen overwegen om ICT beheer uit te besteden.

Kostenbesparing op ICT-beheer

Het gemiddelde jaarsalaris van een interne IT-manager is ongeveer 40.000 euro. Daarnaast zijn andere kosten gestegen, zoals wervingskosten om de juiste persoon te vinden, training om kennis op peil te houden en mogelijke bonusprogramma’s. Voor de meeste bedrijven zijn interne IT-experts een onbetaalbare luxe. Desalniettemin bestaat er nog steeds een risico op hoge kosten voor downtime als gevolg van verloren productiviteit, en medewerkers besteden kostbare tijd aan het oplossen van IT-problemen die ze niet helemaal begrijpen. Bij het uitbesteden van ICT-beheer worden de kosten gecombineerd op een overzichtelijk maandbedrag. Dit maakt het budgetteren eenvoudiger en het totale bedrag per jaar wordt sterk verminderd.

Gebrek aan kennis

Hoewel bijna elk bedrijf tegenwoordig sterk afhankelijk is van IT-systemen, is het niet haalbaar om fulltime (of zelfs parttime) systeembeheerders in te huren. Dit betekent dat bij een bedrijf kritische storing geen expertise aanwezig is en dure noodmaatregelen moeten worden vermeden; bij uitbesteding van ICT-beheer kunt u terecht bij de servicedesk met gekwalificeerde medewerkers die bekend zijn met de organisatie. Dit betekent dat er altijd een team van experts aanwezig is die eventuele technische problemen voor u kunnen oplossen.

Aanvulling van kennis

Sommige bedrijven nemen interne IT-managers of werknemers in dienst die verantwoordelijk zijn voor ICT-beheer buiten de dagelijkse activiteiten om. Het bedrijf rekent volledig op deze persoon om de continuïteit van het ICT-systeem te behouden. Wat als ze kapot gaan als ze op vakantie zijn, ziek worden of weer uitgaan buiten het pand? Wat gebeurt er als ze reageren op een crisis en tegelijkertijd doet zich een andere mislukking voor? Of als er een serieus probleem is en blijkt dat hun kennis niet voldoende is om het probleem snel op te lossen? Bij het uitbesteden van IT-beheer is er altijd een team van experts. Het team zal nooit afwezig zijn vanwege vakantie, ziekte of welke reden dan ook. Bij Flexamedia kunnen wij jou snelle en professionele ondersteuning bieden.

Huur uw eigen IT-personeel in

Misschien overweeg je om je eigen IT-personeel in te huren. Als je zelf geen technische achtergrond hebt is het moeilijk om te beoordelen wie geschikt is voor jouw  bedrijf en werving is een moeilijk, tijdrovend en duur proces. Je kunt gemakkelijk overweldigd raken door technisch jargon en de verkeerde beslissing nemen, wat enorme verliezen voor het bedrijf kan veroorzaken. Bij uitbesteding van ICT-beheer aan Flexamedia is dit geen probleem! Je hebt altijd toegang tot een team van getrainde IT-experts die beschikken over de laatste kwalificaties in hun vakgebied.

Focus je alleen op wat ertoe doet

Je tijd is kostbaar en moet besteed worden aan de zaken waar je zelf goed in bent. Je kostenbewaking, Je bedrijfsvoering en natuurlijk zorgen dat je tevreden klanten hebt. Het laatste wat je wilt is zorgen te hoeven maken over je ICT-omgeving. Bij uitbesteding aan ICT-beheer krijg je deze kopzorg niet. Flexamedia lost alles op, zodat jij je kunt concentreren op het runnen van jou bedrijf op de manier die jij wilt.

Verbeter de productiviteit van medewerkers

Het lijkt gunstig om intern de verantwoordelijkheid voor technologie te behouden, maar in de praktijk betekent dit meestal dat medewerkers zich niet volledig kunnen concentreren op hun hoofdrollen en vaak worden afgeleid door kleine IT-problemen. Dit vermindert hun productiviteit aanzienlijk. Bij het uitbesteden aan ICT-beheer kunnen medewerkers een gekwalificeerde servicedesk bellen, waar technici snel een diagnose kunnen stellen en oplossingen kunnen bieden. Omdat werknemers zich kunnen concentreren op de werkelijke taken, kunnen ze oplossingen versnellen, tijdverspilling door storingen verminderen en de productiviteit verhogen.

Maak gebruik van de nieuwste technologie

Hoe weet jij of er nieuwe producten, nieuwe software-updates of nieuwe applicaties op de markt zijn die grote voordelen voor jou organisatie opleveren? IT-beheerders  van Flexamedia zijn Up to date over de laatste technologieën van bedrijven zoals Microsoft en Hewlett Packard. Hierdoor geven wij het beste advies voor nieuw hardware of software voor jou bedrijf. Heb je interesse of wil je meer weten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Supersnelle noodhulp

Als er een calamiteit is, zal het hele bedrijf, zolang de stillegging voortduurt, stilvallen en enorme productieverliezen lijden. Vervolgens wordt er elke minuut veel geld uitgegeven. In dit geval is de essentiële kennis van een IT-beheer van Flexamedia van uiterste belang. Mogelijk hebben wij al eens eerder dit probleem waar u tegen loop ondervonden, Hierdoor hebben we minder tijd nodig om het probleem te identificeren en kunnen we de juiste maatregelen nemen om jou IT-storing zo snel mogelijk te verhelpen. Zo kun je eenvoudig gebruik maken van Hulp op afstand.

8 redenen om ICT-beheer uit te besteden
8 redenen om ICT-beheer uit te besteden

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 300+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio

Complete ondernemerspakket

✓Logo ✓Website ✓Hosting ✓Email ✓Visitekaartjes ✓En nog veel meer…

Lees meer