7 Netwerkbeveiligingstips voor jou onderneming

7 Netwerkbeveiligingstips voor jou onderneming

netwerkbeveiliging van toepassing op jou onderneming

Bedreigingen en kwetsbaarheden op het gebied van netwerkbeveiliging blijven een nachtmerrie voor kleine bedrijven. Daarom is het onderwerp netwerkbeveiliging en hoe het van toepassing is op jou bedrijf zwaarwegend. Kleine bedrijven  zijn verantwoordelijk voor 43% van alle datalekken.

Netwerkbeveiliging kan bestaan ​​uit alle middelen en strategieën die worden gebruikt om al jou informatie en alle andere digitale bronnen te beschermen tegen de bedreigingen van cybercriminelen.

Netwerkbedreigingen kunnen in verschillende vormen voorkomen en zich zonder dat je het door hebt verspreiden over jou gehele netwerk , Sterker nog netwerkkwetsbaarheden vermenigvuldigen zich dagelijks. Er is geen volledige immuniteit tegen netwerkkwetsbaarheden. Met dit gezegd te hebben is netwerkbeveiliging  dus een probleem dat de grootste aandacht moet krijgen.

Nou je bewust bent van de gevaren van cyberbedreigingen voor jou bedrijf wil je waarschijnlijk weten hoe je dit kunt voorkomen. Hieronder volgen de 8 tips om jou bedrijf te beschermen tegen netwerkkwetsbaarheden en beveiligingsrisico’s.

  1. De eerste stap naar het creëren van een veilig netwerk in jou bedrijf is het ontwikkelen van een alomvattend beleid dat alle belanghebbenden bij het bedrijf bewust maakt dat cyberveiligheid een prioriteit is en geen optie. Zorg ervoor dat jou medewerkers ervan bewust zijn dat ze niet zomaar op spam mail moeten klikken.
  2. Beveilig je wifi altijd met een wachtwoord. Kies voor WPA2-AES-versleuteling. Alternatieven mogelijkheden zoals WEP zijn niet veilig. Op deze manier zorg jij ervoor dat onbevoegden geen toegang hebben tot jou bedrijfsnetwerk
  3. Verander het standaard wachtwoord van jou bedrijf wifi en voor de web interface. Kies geen simpel wachtwoord of een makkelijk te raden wachtwoord zoals je achternaam, postcode of straatnaam. Het is aanlokkelijk om een simpel wachtwoord te maken, maar doe dit nooit.
  4. Routerfabrikanten werken voortdurend aan nieuwe software updates voor hun routers. Ze voegen nieuwe functies toe en repareren kwetsbaarheden. Zorg ervoor dat jou router altijd over de meest recente firmware beschikt.
  5. Geef je gasten via een speciaal gastnetwerk toegang tot wifi. Let op dat je hiervoor een ander wachtwoord instelt dan het wifi netwerk wachtwoord van je medewerkers. Een gastnetwerk is een apart wifinetwerk dat strikt gescheiden is van het eigen werknetwerk.
  6. Wijzig de standaard naam van jou netwerk. Geef je netwerk een andere naam, maar geen herleidbare naam. Vermijd dus namen als Netwerk van familie van Vliet of Guntersteinweg 377 wifi.
  7. Met remote access kun je vanaf een externe locatie bij je routerinstellingen. Je zet daarmee je routerconfiguratie open voor internet. Dat is een mogelijke beveiligingsrisico. Anderen kunnen zichzelf toegang geven tot jouw router en instellingen wijzigen. Als je de functie ‘Remote Access’ nooit gebruikt, schakel deze dan uit.
7 Netwerkbeveiligingstips voor jou onderneming
7 Netwerkbeveiligingstips voor jou onderneming

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 400+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio