Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-17:00

085 902 67 00

info@flexamedia.nl

M

Diensten

Webhosting en domeinnaam, wat is dat?

Webhosting en domeinnaam, wat is dat?

Webhosting

Tegenwoordig is het internet een veel gebruikt medium voor het presenteren van je bedrijf, product of dienst. Bijna iedere zoektocht begint en eindigt tegenwoordig op het internet, daarom is het aan te raden aan iedere ondernemer om een webhosting abonnement af te sluiten. Er zijn verschillende aanbieders die webhosting pakketten inclusief e-mail en domeinnamen aanbieden.

Webhosting Pakketten

In eerste instantie lijken de verschillende mogelijkheden van webhosting aanbieders heel erg op elkaar. Maar dat is niet helemaal waar, er zijn toch aanzienlijke verschillen die pas opvallen als je je verder verdiept in de verschillende pakketten. Het is daarom aan te raden om je als ondernemer te verdiepen in de verschillende pakketten.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien veel ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Er wordt te veel aangeboden, waardoor veel ondernemers de makkelijkste optie kiezen en dat is het webhosting pakket afsluiten dat het goedkoopste is. Toch is dit niet altijd de juiste manier van handelen, aangezien de goedkoopste niet altijd de beste optie hoeft te zijn. Het is daarom erg belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de prijs, maar naar de prijs-en-kwaliteitsverhouding. Stel voor jezelf vast wat jij belangrijk vindt bij hosting voor jouw bedrijf.

De meeste aanbieders van webhosting proberen zichzelf aan te prijzen door te laten zien dat ze de goedkoopste zijn en het meeste te bieden hebben. Maar heb je eigenlijk wel alle mogelijkheden die ze bieden nodig, heb je niet meer van de ene optie nodig en minder van de andere optie en is de service eigenlijk wel goed? Het is daarom van belang om niet naar de pakketten te kijken van de webhosting aanbieders, maar om juist te redeneren vanuit je bedrijf. Wat heb jij nodig voor jouw bedrijf?

E-mail

Ieder bedrijf heeft een e-mail nodig, maar hoeveel e-mailadressen heb je eigenlijk nodig? Het is veilig om een hosting te nemen, waarbij het aantal mailadressen onbeperkt is. Dan is het ook geen probleem als je bedrijf een onverwachtse groei doormaakt. Dit met het oog op de toekomst, of bijvoorbeeld voor nevenactiviteiten. Het zou erg vervelend zijn als je een webhosting pakket afsluit met een beperkt aantal mailadressen en het blijkt dat je er later nog meer nodig hebt. Vaak moet je dan flink bijbetalen, door een nog duurder pakket te pakken en snij jij jezelf dus toch in de vingers. Voorkom dit en kies voor een webhosting waarbij een groot aantal of een onbeperkt aantal e-mailadressen kunt aanmaken.

Domeinnamen

Als je een website op internet wilt zetten, heb je een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is niets anders dan een adres op internet waar je bedrijf op te vinden is. Vaak is in die domeinnaam de naam van je bedrijf, een afkorting of iets dergelijks verwerkt.

Domeinnamen bij veel hostingpakketten zijn beperkt tot een paar namen, terwijl je onverwachts misschien toch meer domeinnamen nodig hebt dan in eerste instantie dacht. Dit ook bijvoorbeeld om de concurrentie  voor te zijn. Het gebeurd namelijk nog weleens dat andere bedrijven proberen mee te veren op jouw succes, door een domeinnaam te registreren die erg lijkt op jouw domeinnaam. Veel mensen vergissen zich dan in het bedrijf en maken dan gebruik van de diensten van je concurrent. Dat is uiteraard niet de bedoeling, vandaar dat het niet onverstandig is om een pakket te nemen, waarbij je een hoop domeinnamen kunt registreren. Daarbij kan je bijvoorbeeld door groei misschien toch meer domeinnamen nodig hebben dan dat je in eerste instantie had gedacht.

Bij de meeste webhosting is het wel mogelijk om domeinnamen bij te kopen, maar dit is dan weer een extra investering. Om dit te voorkomen, kun je het beste kiezen voor een pakket met veel domeinnamen.

Service webhosting

Veel beginnende ondernemers lopen tegen het probleem aan dat ze niet zoveel weten van webhosting en het bouwen van websites. Dit terwijl een website onmisbaar is en ze er niet omheen kunnen. Veel webhostings richten zich niet op deze ondernemers en bieden van alles aan, waar deze ondernemers nog geen kaas van gegeten hebben en geen tijd hebben om zich in te verdiepen. Ondernemers houden zich namelijk bezig met bedrijfsactiviteiten die voor hun dienstverlening belangrijk zijn.

Een voorbeeld van een bedrijf die dat niet doet, is Flexamedia. Ons bedrijf is niet de goedkoopste is, maar beschikt wel over een hele goede service. Je bent bij ons zeker geen nummer, maar een persoon die geholpen moet worden. Dit doen we door niet alleen de benodigde snelheid, schrijfruimte etc aan te bieden in onze pakketten, maar door ook software aan te leveren die het maken van websites een stuk makkelijker maakt. Je hoeft dus geen kennis te hebben van het bouwen van een website. Vaak kun je kiezen voor een template en deze geheel naar wens met informatie van jouw bedrijf aanvullen. Op deze manier kun je een hoop geld besparen, aangezien je niemand hoeft in te huren om dit voor je te doen. Daarbij kun je ons altijd benaderen als er een probleem optreedt en we zullen je zo snel mogelijk te woord staan. Dat is vaak niet het geval bij grote bedrijven, daar moet je soms uren danwel dagen wachten voordat je een antwoord hebt en je probleem wordt opgelost. Dit kan een probleem zijn voor je bedrijf, vaak kun je het je niet permitteren dat je website uren uit de lucht is, waardoor potentiële klanten je niet kunnen vinden. Wij van Flexamedia zijn te vinden via de volgende link https://flexamedia.nl/webhosting/.

Het is niet onverstandig om te kijken naar de service die een webhosting je te bieden heeft en of deze service bij jou past. Dit is een deel van het pakket dat door veel aanbieders wordt vergeten en waar een hoop ondernemers zich in vergissen.

 

Kortom, als je ook je bedrijf wilt presenteren op het internet, dan is het zeker aan te raden om ook eens te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en wat de beste mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf, in plaats van naar de goedkoopste zoeken. Je zult zien dat je nog voor verrassingen komt te staan, de goedkoopste is zeker niet altijd de beste optie als we het hebben over webhosting! Het is dan ook zeker aan te raden om onze website https://flexamedia.nl/webhosting te bezoeken. Wij kunnen je zeker op weg helpen.

 

Webhosting en domeinnaam, wat is dat?
Webhosting en domeinnaam, wat is dat?

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 400+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio