Veilig thuiswerken tijdens corona

6 oktober 2020
Veilig thuiswerken tijdens corona

Veilig thuiswerken

Bij Veilig  thuiswerken Letten we op meerdere factoren. Den bijvoorbeeld aan:

  • Een beveiligde netwerkomgeving. Hier kun je het beste een VPN voor gebruiken.
  • Pas op voor phishing-e-mails.
  • let op wat u deelt tijdens een videoconferentie.
  • Klik niet op links in e-mailberichten, open geen onbekende bijlagen en vul geen gegevens in bij e-mailberichten die u niet verwacht of van een onbekende afzender zijn.
  • Gebruik een virusscanner om kwaadaardige software tegen te houden
  • Bescherm gevoelige documenten
  • Maak extra backups

Face Time

Videodiensten voor één-op-één en teleconferenties. Alleen beschikbaar voor Apple iPhone, iPad en Mac. Geschikt voor audio- en videogesprekken. Het kan ook worden gebruikt op iPhone en iPad via een 4G-verbinding. applicaties als FaceTime en WhatsApp verzamelen relevante data en de gesprekken die je met hen voert. Voer een goede evaluatie uit voordat u deze toepassingen gebruikt.

Veilig thuiswerken met Zoom

Geschikt voor één-op-één-gesprekken en telefonische vergaderingen met maximaal 100 gebruikers. Let er wel op dat  de gratis versie maximaal 40 minuten stand houd. De zoomfunctie biedt opties voor chatten, video-oproepen en opnemen.

Wees gewaarschuwd: In april 2020 zijn er veel beveiligingsproblemen in de software verschenen van Zoom. Het bedrijf werkt er hard aan om de service veiliger en vriendelijker te maken. Houd hier rekening mee bij het gebruik van deze app.

WhatsApp

Gebruikt door veel mensen en kan op elk mobiel apparaat worden gebruikt. Er is ook een desktopversie beschikbaar. Geschikt voor chats en videogesprekken met maximaal 5 personen tegelijk. Media als FaceTime en WhatsApp verzamelen relevante data en de gesprekken die je met hen voert. Voer een goede evaluatie uit voordat u deze toepassingen gebruikt.

Veilig thuiswerken met Microsoft Teams

Het kan ook online worden gebruikt zonder de Teams-applicatie te installeren. Intuïtief en gebruiksvriendelijk. Geschikt voor chatten, video- en teleconferenties, het delen van bestanden en desktops en video-opnames. Voer een goede evaluatie uit voordat u deze toepassingen gebruikt.

Google Hangouts

De online diensten van Google kunnen worden gebruikt via zogenaamde plug-ins (extensies) in de Google Chrome-browser. Het is geschikt voor chat- of video-oproepen en telefoongesprekken via wifi of mobiele data. Hangouts wordt automatisch gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten. Nadat je een Hangout op je computer hebt gestart, kun je doorgaan met chatten op andere apparaten, zoals mobiele telefoons.

 

Andere blogs…

Waarom een zakelijke website laten maken?

Waarom een zakelijke website laten maken?

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een (zakelijke) website te laten maken voor hun onderneming, maar waarom doen ze dat? Vandaag leggen we je uit wat de...