Microsoft Internet Explorer stopt na 25 jaar.

22 augustus 2020
Microsoft Internet Explorer stopt na 25 jaar.

De Microsoft Teams-webapp stopt de ondersteuning voor Internet Explorer 11

Microsoft heeft aangekondigd dat ze  vanaf november stoppen met het ondersteunen van Internet Explorer 11. Ook zou de Microsoft Edge Legacy-desktopapp na maart 2021 geen enkel beveiligingsupdates ontvangen. Het bedrijf ondersteunt momenteel nog steeds drie browsers: Internet Explorer, Legacy Edge en de nieuwe Edge-browser, maar vanaf volgend jaar vallen er dus 2 weg.

We hebben een lijst samengesteld met vijf belangrijke rollen die je moet weten.

  • Internet Explorer was ooit de enige toonaangevende toegangspoort tot internet. Het werd ontwikkeld door de techgigant en werd vanaf 16 augustus 1995 opgenomen in de Microsoft-Windows-reeks van besturingssystemen. Internet Explorer werd voor het eerst uitgebracht als onderdeel van het add-on-pakket Plus! voor Windows 95 in dat jaar.
  • Microsoft zou de historische browser vervangen door Microsoft Edge, dat meer lijkt op het populaire Google Chrome. De Edge-browser is gebaseerd op het open-sourceproject Chromium van Google. Bijna twee jaar geleden begon Microsoft te werken aan de nieuwe Microsoft Edge.
  • Microsoft heeft in een blogpost aangekondigd om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.
  • Microsoft EDGE neemt Internet Explorer over.
  • Microsoft zal vanaf 9 maart 2021 ook de ondersteuning voor de legacy-versie van Microsoft Edge laten vallen; de oude versie van Microsoft Edge zou uiteindelijk geen enkele beveiligingsupdate en softwarepatches meer ontvangen.

Andere blogs…

Waarom een zakelijke website laten maken?

Waarom een zakelijke website laten maken?

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een (zakelijke) website te laten maken voor hun onderneming, maar waarom doen ze dat? Vandaag leggen we je uit wat de...