Microsoft Internet Explorer stopt na 25 jaar.

Microsoft Internet Explorer stopt na 25 jaar.

De Microsoft Teams-webapp stopt de ondersteuning voor Internet Explorer 11

Microsoft heeft aangekondigd dat ze  vanaf november stoppen met het ondersteunen van Internet Explorer 11. Ook zou de Microsoft Edge Legacy-desktopapp na maart 2021 geen enkel beveiligingsupdates ontvangen. Het bedrijf ondersteunt momenteel nog steeds drie browsers: Internet Explorer, Legacy Edge en de nieuwe Edge-browser, maar vanaf volgend jaar vallen er dus 2 weg.

We hebben een lijst samengesteld met vijf belangrijke rollen die je moet weten.

  • Internet Explorer was ooit de enige toonaangevende toegangspoort tot internet. Het werd ontwikkeld door de techgigant en werd vanaf 16 augustus 1995 opgenomen in de Microsoft-Windows-reeks van besturingssystemen. Internet Explorer werd voor het eerst uitgebracht als onderdeel van het add-on-pakket Plus! voor Windows 95 in dat jaar.
  • Microsoft zou de historische browser vervangen door Microsoft Edge, dat meer lijkt op het populaire Google Chrome. De Edge-browser is gebaseerd op het open-sourceproject Chromium van Google. Bijna twee jaar geleden begon Microsoft te werken aan de nieuwe Microsoft Edge.
  • Microsoft heeft in een blogpost aangekondigd om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.
  • Microsoft EDGE neemt Internet Explorer over.
  • Microsoft zal vanaf 9 maart 2021 ook de ondersteuning voor de legacy-versie van Microsoft Edge laten vallen; de oude versie van Microsoft Edge zou uiteindelijk geen enkele beveiligingsupdate en softwarepatches meer ontvangen.

Andere blogs…

Opmerkingen

0 opmerkingen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *