Hoe herken ik een phishing e-mail?

Hoe herken ik een phishing e-mail?

Hoe herken ik een phishing e-mail?

Eén klik op een gevaarlijke link en zonder het te beseffen ben je een stap dichter bij het geven van toegang aan hackers tot de IT-systemen, bankgegevens of andere persoonlijke informatie van jou bedrijf… ..

Dit type cyberaanval wordt phishing genoemd en het is moeilijk om het verschil te zien tussen een phishing-e-mail en een volledig authentieke e-mail. Dat is vaak de reden waarom het de slimste, meest gewetensvolle mensen in een bedrijf zijn die het doelwit zijn. Hier door vallen zij ten prooi aan hackers – ze geven genoeg om op e-mails te reageren en klikken vervolgens op slechte links zonder het te beseffen.

Helaas als gevolg van de COVID-19-pandemie is er in 2020 een enorme toename van het aantal phishing-aanvallen geweest, omdat steeds meer mensen vanuit huis moesten werken. In de zes weken nadat de eerste lockdown in maart begon, stegen de aanvallen die specifiek gericht waren op thuiswerkers met een ongelooflijke 500%. In dezelfde periode meldde Google elke dag ongeveer 18 miljoen COVID-19 phishing-e-mails en nog eens 240 miljoen coronavirus-spam-e-mails te blokkeren.

Dus wat is phishing?

In zijn eenvoudigste vorm is phishing waarbij een hacker probeert toegang te krijgen tot jou computersystemen, bankgegevens of andere gevoelige informatie door je een e-mail te sturen die zich voordoet als van iemand anders. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een leverancier een factuur stuurt of een e-mail van een andere collega of klant die om betaling of persoonlijke gegevens vraagt. Vanuit een persoonlijk perspectief kan het uw bank, een winkel of een vriend van een vriend nabootsen.Je klikt vervolgens op de link of opent de bijlage of beantwoordt de e-mail, en binnen een oogwenk heeft de phisher u ‘aan de haak’ en van daaruit zullen ze proberen geld of informatie te extraheren, afhankelijk van de hackers motieven.

Bij Flexamedia nemen we IT-beveiliging zeer serieus en zien we dit soort aanvallen de hele tijd. Bijna 90% van de cyberinbreuken wordt veroorzaakt door menselijke fouten.

Het kan iedereen overkomen – goedbedoelende, hardwerkende mensen die een dwaze fout maken als ze zich niet volledig concentreren op wat ze doen. Daarom vinden de meeste phishing-aanvallen vaak plaats in de late namiddag, wanneer de ogen niet op de bal zijn gericht. Op het werk vormt dit een enorm risico voor zowel het bedrijf als voor jou persoonlijk. Dus als het merendeel van je personeel, zoals bij de meeste bedrijven, momenteel thuis of op afstand werkt, wat kun je dan doen om jou werknemers en gegevens te beveiligen?

Om meer te weten te komen over dit type cyberaanval Klik hier

 

Hoe herken ik een phishing e-mail?
Hoe herken ik een phishing e-mail?

Klantenbeoordeling 5/5

Meer dan 400+ websites gebouwd

Met meer dan 10 jaar ervaring in webdesign kunnen wij voor u het verschil maken. Bekijk onze portfolio