Hoe kan ik een e-mailadres toevoegen in Gmail?

Als je een eigen Gmail-account hebt kan het handig zijn om al je e-mail bij elkaar te hebben. Bij Gmail is het dan ook mogelijk om de e-mailadressen die je bij ons hebt aangemaakt als POP3 account toe te voegen. Zodoende ontvang je alle e-mails van je e-mailadres in je Gmail account.

Log in op Gmail

Klik op het Instellingen-icoontje (Tandwieltje) rechtsboven in je scherm.

Klik op alle instellingen bekijken

Klik op het menu-item Accounts en import.

Klik op Een e-mailaccount toevoegen

Vul je e-mailadres in en klik op Volgende

Selecteer E-mail importeren uit mijn andere account (POP3) en klik op Volgende.

Vul de gegevens in en klik op Account toevoegen.

• Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres in.
  • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.
  • POP-server: Vul hier de hostnaam aan van de mailserver. Gebruik hiervoor mail.domein.nl (vervang domein.nl met je eigen domeinnaam).
  • Poort: 995 (met SSL)
  • Altijd een beveiligde verbinding (SSL) aanvinken
  • Binnenkomende berichten labelen aanvinken

Vul de volgende gegevens in en klik op Account toevoegen:

• SMTP-server: Vul hier de websitenaam aan van de mailserver. Gebruik hiervoor mail.domein.nl (vervang domein.nl met je eigen domeinnaam).
  • Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres in.
  • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.
  • Poort: 465.

Er is nu een e-mail naar je e-mailadres gestuurd. Klik op de link in je e-mail om te bevestigen dat je met dit e-mailadres ook wilt verzenden.

Als je alles goed hebt gedaan zie je nu links boven in je scherm het email account dat je zojuist hebt toegevoegd als een inbox:

Andere artikelen

Hoe kan ik een e-mailadres toevoegen in Gmail?

Terug naar alle categorieën

Complete ondernemerspakket

✓Logo ✓Website ✓Hosting ✓Email ✓Visitekaartjes ✓En nog veel meer…

Lees meer