E-mail account toevoegen op een Android/Samsung

Klik op instellingen en vervolgens cloud en accounts

Klik vervolgens op accounts en account toevoegen, selecteer dan email

Vul vervolgens jouw emailadres in met de bijhorend wachtwoord die je eerder hebt aangemaakt in cpanel en klik op aanmelden

Selecteer vervolgens imap account

Zorg ervoor dat de gebruikersnaam overeenkomt met het email adres. Dus heb je bijv. info@flexamedia.nl? dan is jouw gebruikersnaam info@flexamedia.nl. Als het goed is wordt het email adres en wachtwoord automatisch ingevuld, zo niet? Vul deze dan opnieuw 🙂

Scroll dan naar beneden en je ziet inkomende server staan. Zorg ervoor dat bij imap inkomende server mail.jouwdomeinnaam.nl staat. Als jij een naam hebt zoals fietsen.nl is jou inkomende mailserver: mail.fietsen.nl Zorg dat dat de beveiligingstype staat op SSL alle certificaten accepteren, en de poort op 993.

Als we nog even naar beneden scrollen zien we uitgaande server staan. Ook hier doen we hetzelfde alleen veranderd het poort nummer naar 465. Dus dezelfde instellingen gebruiken als inkomend.

Zorg dat de check aan staat “Verificatie vereist voor” en vul daar ook het email adres in als gebruikersnaam en het bijhorende wachtwoord voor het email adres, en klik vervolgens op inloggen.

Andere artikelen

E-mail account toevoegen op een Android/Samsung