4 Redenen waarom Microsoft Exchange van belang is.

24 november 2020
4 Redenen waarom Microsoft Exchange van belang is.

4 Redenen waarom Microsoft Exchange van belang is.

Microsoft Exchange is de e-mailserveroplossing van Microsoft. Heel simpel uitgelegd, is Exchange een stukje software dat op een server draait en al je e-mails beheerd. Inkomend, uitgaand, opgeslagen, concepten, agenda’s – alles wordt gedaan via Microsoft Exchange en opgeslagen op de server. Microsoft Exchange is niet de enige manier waarop een bedrijf zijn e-mails kan beheren. De meeste organisaties beginnen met zogenaamde POP3-e-mail. Wat dat in feite betekent, is dat degene die je website host, ook jou e-mail beheert. Ze verzamelen het en sturen het vervolgens naar elke individuele computer, waarbij ze die e-mail effectief naar elke computer downloaden.

Het probleem met POP3, en waarom er producten als Microsoft Exchange bestaan, is dat alle e-mails die je van jou webhostingprovider downloadt, op afzonderlijke computers worden opgeslagen. Dus als een van de afzonderlijke computers doodgaat, gaan al jou e-mails verloren. Microsoft Exchange is ontworpen om jou e-mails te centraliseren in één database. In plaats van dat jou webhostingbedrijf je e-mail verwerkt en deze op jou computer opslaat, beheert Exchange de e-mails en maakt er een back-up van op een server. IMAP is gebaseerd op een client-servermodel waarbij alle mailboxen en berichten op de server worden onderhouden. IMAP geeft de client toegang tot externe berichten alsof ze lokaal zijn opgeslagen.

De client geeft opdrachten om ze te downloaden of te verwijderen, toegang te krijgen tot berichtstatusinformatie en deze in te stellen, maar de server bewaart altijd de informatie. IMAP zorgt voor snellere service omdat de client alle berichtkoppen leest zonder alle daadwerkelijke berichten te hoeven downloaden. Je zou je dan afvragen waarom je voor Exchange zou moeten gaan in plaats van IMAP. Een van de nadelen van het implementeren van IMAP is dat er krachtigere servers nodig zijn. Mappen worden waarschijnlijk gedupliceerd als ze niet correct zijn ingesteld en als je iemand bent die nooit e-mails verwijdert of een kleine hoeveelheid opslagruimte hebt, is het gemakkelijk om in de kortste keren te weinig inbox ruimte te hebben.

Waarom is Microsoft Exchange belangrijk?

Met Microsoft Exchange kunnen e-mails rechtstreeks op een server worden afgeleverd en gesynchroniseerd op al je andere apparaten. Het werkt door de e-mails terug te sturen naar jou individuele werkstations waar jou personeel toegang toe heeft. Kleine en middelgrote bedrijven kunnen vier voordelen behalen door Microsoft Exchange te gebruiken.

  • Centraliseer e-mails zodat er een back-up van kan worden gemaakt: Als je een oud POP3-model gebruikt, loop je het risico e-mails kwijt te raken. Exchange gaat in de eerste plaats over het centraliseren en back-uppen van die informatie.
  • Elimineer e-mailbedreigingen voordat ze uw netwerk bereiken: Exchange beschermt jou communicatie actief met ingebouwde beveiliging tegen e-mailbedreigingen. Antispamfilters worden geleverd met continue updates om je te beschermen tegen steeds geavanceerdere spam- en phishing-dreigingen, terwijl meerdere antimalware systemen werken om jou e-mailgegevens te beschermen tegen virussen.
  • Gedeelde agenda’s tussen verschillende leden van uw organisatie: Blijf op de hoogte van wat andere medewerkers doen. Gedeelde agenda’s helpen bedrijven om meer georganiseerd en productiever te zijn.
  • Stel een afwezigheidsbericht in: Een simpele maar handige functie. Houd jou collega’s, klanten en potentiële klanten op de hoogte wanneer je niet/wel op kantoor of op vakantie bent.

Het installeren van Microsoft Exchange.

De meeste bedrijven die naar Exchange verhuizen, stappen waarschijnlijk over van POP3/IMAP. Om de migratie te voltooien, moet je al jou e-mails exporteren vanuit POP3/IMAP en ze vervolgens importeren in Exchange. Zodra dat is gebeurd, moet je alle bestaande desktops opnieuw configureren om toegang te krijgen tot de Exchange-server Deze diensten  vallen in het straatje van Flexamedia. Wil je meer weten over de service en diensten van Flexamedia.nl Neem dan gerust contact met ons op.

Andere blogs…

Waarom een zakelijke website laten maken?

Waarom een zakelijke website laten maken?

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een (zakelijke) website te laten maken voor hun onderneming, maar waarom doen ze dat? Vandaag leggen we je uit wat de...