Zo laad je je smartphone het snelst op, als je haast hebt

18 mei 2016
Zo laad je je smartphone het snelst op, als je haast hebt

Net altijd wanneer je weg moet: smartphone-accu leeg, vergeten bij te laden. Hoe krijg je dan toch nog wat energie in je mobieltje?

De makkelijkste methode is natuurlijk een los ‘battery pack’, als je dat tenminste wel in geladen toestand hebt gehouden. Maar lang niet iedereen heeft zo’n externe oplader.

Adrian Kingsley-Hughes, die voor ZDnet het Hardware 2.0-blog vult, heeft een aantal suggesties om nog een minimum aan elektriciteit op te slaan, als je nog 10 of 20 minuten hebt. De adviezen zijn door AutomatiseringGids niet getest, maar lijken wel hout te snijden.

Kngsley-Hughes eerste, en ook enige riskante advies is, om de krachtigste lader te gebruiken die er in huis is. Zelf gebruikt hij voor zijn iPhone in geval van nood bijvoorbeeld de oplader van zijn iPad. Die werkt anderhalf maal zo snel: een iPhone 6s Plus laadt hij met zijn iPone-oplader in ruim 3 uur op; met zijn iPad-lader duurt dat iets meer dan 2 uur. De Amazon 9W PoweFast-oplader van zijn Kindle bewijst Kingsley-Hughes ook regelmatig goede diensten. En eventueel kan men zo’n zwaardere lader, met een vermogen van 2 ampère, ook los kopen. Volgens Kingsley-Hughes kan dit bij moderne accu’s geen kwaad; Hij gebruikt naar eigen zeggen al jaren zwaardere opladers dan de standaard meegeleverde, en heeft nog nooit nadelige effecten geconstateerd. Toch is dit er eentje in de categorie ‘voor eigen risico’. De meningen over de schadelijkheid van laden met hoger vermogen zijn verdeeld. En het kan je garantie schaden, wanneer door het gebruik van een zwaardere lader toch schade ontstaat. En met de andere adviezen is ook al de nodige winst te halen.
Zet je smartphone in vliegtuigstand
Advies nummer 2 is, het toestel in Vliegtuigstand te zetten. Volgens Kingsley-Hughes laadt een apparaat in die stand ongeveer 2 maal zo snel op. Dat is ook logisch, in die stand zoekt je smartphone geen netwerkverbinding. Je bent dan wel tijdens het laden onbereikbaar, natuurlijk. Je zou het toestel ook helemaal uit kunnen zetten, maar nadeel daarvan is dat het opstarten relatief veel energie vraagt.

Advies 3 is het verwijderen van het hoesje, vooral als dat van rubber is. Een accu laadt trager als-ie warm is, is Kingsley-Hughes’ verklaring. Je kunt in dit geval de smartphone dus beter ook niet in de vensterbank of in de buurt van en warmtebron opladen. En advies 4 is een heel herkenbare: ga niet steeds kijken hoever het al is, met het opladen.Want ieder oplichten van het scherm is een aanslag op je accu.
Als het je regelmatig overkomt dat je in een ‘hurry’ nog even je smartphone moet bijladen, dan is een externe accu die je smartphone kan opladen wellicht toch het beste alternatief. Die autoladers zijn voor rond de 15 euro al te kust en te keur verkrijgbaar.

Andere blogs…

Downtime beperken? Bekijk deze 4 tips

Downtime beperken? Bekijk deze 4 tips

Risico op stilstand beperkt? Voor de dagelijkse gang van zaken moet jou bedrijf voor ongeveer 80% op IT vertrouwen. Zoals De planning agenda, voorraadbeheer...

Hoe voorkom ik phishing aanvallen

Hoe voorkom ik phishing aanvallen

Strategieën voor IT voor kleine bedrijven Phishing is de grootste bedreiging voor kleine bedrijven. De hacker probeert doelwitten te misleiden om hun...