Je Windows 10-pc ontgrendelen zonder wachtwoord.

17 augustus 2016
Je Windows 10-pc ontgrendelen zonder wachtwoord.

Je pc beveiligen met een stevig wachtwoord is wel zo slim, maar het kan veel tijd kosten om hem elke keer in te moeten typen. Hier laten we zien wat je kunt doen als je er een hekel aan hebt om je Windows computer met een wachtwoord te ontgrendelen.

Het kan vervelend zijn als je je computer meerdere keren per dag met een lang wachtwoord moet ontgrendelen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen zodat je je wachtwoord minder vaak hoeft in te voeren. Lees ook: Inloggen op Windows 10 zonder wachtwoord.

Een PIN gebruiken

In Windows 10 kun je je computer ontgrendelen met een korte reeks getallen in plaats van een gecompliceerd wachtwoord. Dit is lekker snel, en je computer blijft gewoon beveiligd tegen nieuwsgierige mensen die anders misschien even snel zouden rondneuzen terwijl jij een kop koffie haalt.

Windows Hello gebruiken

In Windows 10 kun je ook gebruik maken van Windows Hello, waarmee je door middel van een irisscan op je computer kunt inloggen. Niks geen wachtwoord of pin, je hoeft zelfs helemaal niets in te typen.

Geen bescherming gebruiken bij ontgrendelen

Je kunt natuurlijk ook in Energiebeheer de beveiligingsopties helemaal uitschakelen wanneer de computer uit de slaapstand gehaald wordt, maar dan stel je je computer wel bloot aan pottenkijkers en kwaadwillende mensen. Daarom is dit niet aan te raden, tenzij het om je thuiscomputer gaat waar niemand verder bij kan of bij zou proberen te komen. Als je computer helemaal afgesloten is geweest wordt er nog wel om een wachtwoord gevraagd.

bron: computertotaal

Andere blogs…